Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Fotoradarus uzstādīs uz ceļiem, kur tiek apdraudēta satiksmes drošība

Fotoradari tiks uzstādīti uz ceļiem tikai tajās vietās, kur var tikt apdraudēta ceļu satiksmes drošība. Nosakot vietas, kur uzstādīt fotoradurus, būs jāņem vērā ceļu satiksmes negadījumu analīzes un ceļu drošības audita rezultātus, kā arī jāuzklausa attiecīgās pašvaldības, ceļu pārvaldītāju un biedrību, kuras darbojas ceļu satiksmes drošības jomā, portālam Diena.lv pavēstīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

To paredz otrdien Ministru kabinetā izdotaie noteikumi Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība. Noteikumos ir definēti iespējamo ceļu satiksmes drošības apdraudējumu izvērtēšanas kritēriji, kurus jāņem vērā, nosakot tehnisko līdzekļu uzstādīšanas vietas, piemēram, ceļu satiksmes negadījumu skaits, cietušo personu skaits, satiksmes intensitāte un ātrums u.c.

Savukārt attiecībā uz atļautā braukšanas ātruma kontroles pasākumiem, noteikumi dod tiesības Valsts policijai, uzstādot fotoradarus, noteikt zemāko atļautā braukšanas ātruma pārkāpuma robežu, kuru ar šiem tehniskajiem līdzekļiem konkrētajā vietā ir paredzēts fiksēt, tādejādi ņemot vērā sabiedrības viedokli par nepieciešamību noteikt tā saucamo "tolerances slieksni" atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanai.

Diena.lv jau vēstīja, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izraudzījusies pirmo 20 stacionāro fotoradaru vietas, kur šīs ierīces uzstādīs līdz 2014.gada beigām

Tehnisko līdzekļu uzstādīšanas vietu saraksts tiks regulāri aktualizēts un publicēts Valsts policijas un CSDD mājaslapā internetā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas