Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: Ventspils piekrastē noenkurojas ASV kuģis „Obregon”

No Ventspils pilsētas pludmales saskatāmais ASV kuģis Obregon ir noenkurojies jūrā dažu kilometru attālumā no krasta tieši iepretim betonētajai uzbrauktuvei, kas atrodas Vārves pagasta teritorijā. To pagājušajā mēnesī pabeidza būvēt amerikāņu militārie celtnieki. Uzbrauktuve paredzēta desanta izcelšanai no jūras, bet vēlāk tiks izmantota civiliem mērķiem.

Dienai pastāstīja Aizsardzības ministrijas preses nodaļas darbiniece virsleitnante Sandra Brāle, svētdien no tā izmēģinājuma režīmā ar prāmja palīdzību līdz uzbrauktuvei krastā tiks nogādātas vairākas militārās tehnikas vienības.

Diena.lv jau ziņoja, šīs darbības Latvijas teritoriālajos ūdeņos Baltijas jūras piekrastē Ventspils novadā notiek starptautisko Jūras spēku mācību BALTOPS 2010 ietvaros. Mācībās iesaistās NATO dalībvalstis un alianses partnervalstis no programmas Partnerattiecības mieram. Mācībās, kas ilgs no 6. līdz 22. jūnijam, piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru, kā arī tiks iesaistīti ap četriem desmitiem kuģu, divas zemūdenes un vairāki desmiti militāro transportlīdzekļu, kā arī tanks.

Diena.lv novēroja sestdienas pēcpusdienā, pie uzbrauktuves uzturējās vairāki desmiti karavīru un betonētajā laukumā atradās vairākas militārās tehnikas vienības. S. Brāle informēja, ka tie ir jūras kājnieki, kuru uzdevums būs no ūdens līdz uzbrauktuvei izklāt īpašas lažas, lai svētdien no kuģa krastā desantētā tehnika nesabojātu liedaga joslu.

10.jūnijā Vārves pagastā tiek organizēta Viesu diena, kur ikviens iedzīvotājs varēs vērot militārās tehnikas izkraušanu un personāla izsēšanos krastā. Aizsardzības ministrija norāda, ka šīs operācijas realizēšana Latvijai būs ļoti vērtīga pieredze, tā būs iespēja mācīties savā valsts teritorijā uzņemt sabiedrotos un sadarboties ar viņiem gan jūras, gan sauszemes operācijās.

(papildināts viss teksts un ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas