Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Rēzeknes slimnīcā sāk strādāt divi dakteri klauni

Šogad biedrība Dr.Klauns ir sagatavojusi 20 jaunus dakterus klaunus, no kuriem divi ir sākuši darbu Rēzeknes slimnīcas Bērnu nodaļā, radot iespēju bērniem veseļoties ar prieku, portāls_ Diena.lv _uzzināja__ biedrībā.

Savā pirmajā darba dienā Rēzeknes slimnīcā jaunie dakteri klauni lieliski aktīvi pavadīja laiku dažādās nodarbēs ar mazajiem pacientiem, personālu, viesiem, arī šeit pirmo reizi iepazīstinot ar medicīnas klaunādes nozīmi, iespējām īpašā veidā sniegt pozitīvas emocijas un atbalstu bērniem veseļošanās laikā.

Biedrība Dr.Klauns četros pastāvēšanas gados trešo reizi organizēja mācību kursu jaunajiem dakteriem klauniem. Pēc pusgada teorētisko un praktisko nodarbību medicīnas klaunādē 20 jaunie dakteri klauni uzsāks patstāvīgu darbu, kā arī turpmāk pilnveidos zināšanas un prasmes biedrības Dr.Klauns organizētajās mācībās, kopā ar kolēģiem no Latvijas un citām valstīm. Šobrīd dakteri klauni strādā jau slimnīcās Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, kā arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

"Mums ir milzīgs prieks, ka šogad izdevās paplašināt medicīnas klaunādes programmas darbību, un jaunie dakteri klauni uzsāks darbu reģionālās slimnīcās Rēzeknē, Liepājā un Daugavpilī, kur mums tagad ir iespēja pievērst uzmanību un pilnībā atbalstīt mazos pacientus. Jaunie dakteri klauni ir izturējuši nopietnu atlases procesu un ar lielu uzcītību apguva programmu. Mēs esam bezgala pateicīgi visiem, kas sniedz atbalstu mūsu darbam, ieskaitot arī finansiālu, atsevišķi pateicamies gan vietējai pašvaldībai, it īpaši – Rēzeknes slimnīcas vadībai un personālam par morālo atbalstu un uzticēšanos," atklāj biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

"Dakteri klauni uzsāk darba gaitas arī Latgalē, Rēzeknes slimnīcā, tādēļ gan slimnīcas personāls, gan bērni ir priecīgi par šādu jaunumu, jo mazie pacienti, rūpes par viņiem vienmēr ir bijusi mūsu prioritāte, tāpēc ceru, ka dakteru klaunu klātbūtne slimnīcā palīdzēs pārvarēt satraukumu, aizmirst sāpes un gūt pozitīvas emocijas, kas ir ļoti svarīgi atveseļošanās procesā," norāda SIA Rēzeknes slimnīca valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsver, ka tas būs kas pavisam jauns slimnīcas darbā. "Skaidrs, ka maziem bērniem atrašanās slimnīcā var radīt nepatīkamas asociācijas un trauksmi, tāpēc jautrības un smieklu ieviešana bērnu apkalpošanā ir ļoti pozitīva iniciatīva. Tas var novērst bērnu prātus no nepatīkamā, kā rezultātā ārstiem būs vieglāk strādāt. Ļoti ceru, ka šī iniciatīva izdosies, un slimnīcā būs jautra atmosfēra, kura ārstēšanās procesā bērniem ienesīs daudz prieka," norāda Bartaševičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas