Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Lielbritānijas vēstnieks apmeklē AS Olainfarm

Šā gada augustā Baltijā vadošo farmācijas uzņēmumu AS Olainfarm darba vizītē apmeklēja Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels un vēstniecības biznesa attīstības padomnieks Aldis Celms.

“AS “Olainfarm” stratēģiskais mērķis ir ievērojami paplašināt klātbūtni Eiropas tirgos un  Lielbritānija ir viens no mūsu galvenajiem mērķa tirgiem. Šobrīd veicam apjomīgas investīcijas produktu portfeļa paplašināšanā un jauno produktu reģistrācijā Eiropas tirgos, lai iespējami ātrāk varam atbilstoši visām prasībām Eiropas tirgos piedāvāt jaunus produktus. Mūsu mērķis ir kļūt par vienu no 10 vadošajiem farmācijas uzņēmumiem savās produktu kategorijās Eiropā un pie šī mērķa arī rūpīgi strādājam. Farmācijas nozarei ir nozīmīga loma Latvijas ekonomikā, zinātnē un sabiedrībā kopumā gan šodien, gan arī nākotnē, tāpēc esam gandarīti, ka par to klātienē pārliecinājās un novērtēja arī Lielbritānijas vēstnieks Latvijā,” norāda AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

“Man bija patiess prieks apmeklēt Olainfarm un pašam pārliecināties, kā uzņēmums attīstās un sniedz savu ieguldījumu vitāli svarīgajā globālajā izaicinājumā nodrošināt pasaules iedzīvotājiem pieejamas, atbilstošas un efektīvas zāles. Es novēlu uzņēmumam panākumus šajā misijā! Bija patīkami dzirdēt arī par uzņēmuma plāniem attīstīt sadarbību ar Apvienotās Karalistes tirgu,” uzsver Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels.

Tikšanās laikā puses pārrunāja AS “Olainfarm” attīstības plānus Eiropas tirgos, galvenos investīciju virzienus, kas paredz tuvākajā piecgadē investēt vismaz 100 miljonus eiro, gan arī kopējo situāciju un prasības zāļu reģistrācijai Eiropas Savienībā (ES) un arī Lielbritānijā. Medikamentu izstrādes, licencēšanas un reģistrācijas process ir stingri regulēts un laikietilpīgs, taču jau šā gada martā “Olainfarm” noslēdza jauna uroloģijā lietotā medikamenta reģistrāciju vairākos Eiropas tirgos un reģistrācijas procesā ir vēl vairāki produkti kopskaitā vismaz 10 ES valstīs. Šobrīd izstrādes procesā ir aptuveni 50 jauni produkti, kas ļaus uzņēmumam paplašināt savu produktu portfeli atbilstoši Rietumvalstu tirgu vajadzībām.

AS “Olainfarm” akcionāri, AS “AB City”, ir apstiprinājuši 100 miljonu eiro investīcijas tuvākajai piecgadei. Tās paredzētas gan jaunu produktu izstrādei un tehnoloģiju pārnesei, gan gatavo zāļu formu ražošanas jaudu palielināšanai, aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas paplašināšanai, kvalitātes kontroles laboratoriju modernizācijai, pētniecības un attīstības laboratoriju izveidei, noliktavu paplašināšanai un modernizācijai, automatizācijas projektiem un notekūdeņu attīrīšanas stacijas un tīklu rekonstrukcijai. Tāpat investīcijas paredzētas arī ilgtspējas iniciatīvām un zaļās enerģijas plašākai izmantošanai ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas