Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 22. jūnijs
Ludmila, Laimdots, Laimiņš

FOTO: Jau 14. reizi pasniegtas AS Olainfarm stipendijas izcilākajiem RSU farmācijas studentiem

Latvijas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” stipendija 2000 eiro apmērā šogad tika pasniegta trim Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Farmācijas fakultātes studentēm – Vitai Servidovai, Olgai Zeļenkai un Danielai Plasai. Stipendijas izcilākajiem farmācijas studentiem šogad tika pasniegtas jau 14. reizi, un ir daļa no “Olainfarm” un RSU savstarpējās sadarbības.

“”Olainfarm” kā viens no lielākajiem farmācijas nozares uzņēmumiem regulāri sniedz savu ieguldījumu tajā, lai Latvijā gan pašlaik, gan pēc pieciem un desmit gadiem būtu farmaceiti, kuri aptiekās varētu konsultēt pacientus, vai strādātu pie jaunu medikamentu izstrādes kādā no zāļu ražošanas uzņēmumiem. Esam lepni, ka varam atbalstīt jaunos farmaceitus, jo tā ir misijas profesija, kas sniedz skaidru un nenovērtējamu labumu visai sabiedrībai kopumā. Farmaceits bieži ir pirmais nozares speciālists, ko cilvēki uzrunā par savām veselības problēmām un pie kuriem meklē palīdzību. Vienlaikus ir jāatceras, ka zināšanas farmācijā jauniešiem sniedz fantastiskas karjeras iespējas – sākot ar jau pieminēto farmaceita darbu aptiekā, un beidzot ar darbošanos zinātnē, jaunu medikamentu izstrādē un zāļu reģistrācijā,” uzsver AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Izcilāko farmācijas studentu atbalstīšana ir daļa no plašās sadarbības starp “Olainfarm” un RSU. Šī gada sākumā abas puses oficiāli noslēdza sadarbības līgumu, lai ikdienā šī kopā darbošanās kļūtu vēl sinerģiskāka un ciešāka.

“Sadarbībā starp industrijas uzņēmumiem un augstākās izglītības mācību iestādēm ir spēks! Tieši ciešā sinerģija ir bijusi viens no faktoriem, kādēļ Latvijas nacionālā farmācijas industrija ir varējusi pastāvēt un attīstīties jau vairākas desmitgades. Esmu pārliecināta, ka atbalsts izcilākajiem farmācijas studentiem ir labākais ieguldījums tajā, lai nākotnē šie jaunie speciālisti dažādos veidos varētu palīdzēt sabiedrībai kļūt veselākai,” pārliecināta RSU Farmācijas fakultātes dekāne Dace Bandere.

Jāpiebilst, ka AS “Olainfarm” stipendijas RSU Farmācijas fakultātes studentiem piešķir kopš 2011. gada. Konkurss stipendijām tiek rīkots kopīgi ar RSU Absolventu asociāciju, izvērtējot gan jauno farmaceitu atzīmes, gan arī studentu sniegumu pētniecībā un zinātnē. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgākos studentus, kā arī dot iespēju iepazīties ar karjeras iespējām nozarē un uzņēmumā jau studiju laikā.

"Jau vairākus gadus sadarbojoties ar AS “Olainfarm”, esam priecīgi būt daļa no studentu atbalstīšanas posma, lai ikviens no studentiem kļūtu par izcilu absolventu," tā atzīst Absolventu asociācijas izpilddirektore Paula Feldmane-Jumīte.

“Olainfarm” katru gadu piešķir trīs stipendijas RSU Farmācijas fakultātes pēdējo gadu studentiem, kā arī nodrošina prakses iespējas. Stipendiāti tiek noteikti konkursa kārtībā, vidējai atzīmei jābūt virs 7,5 ballēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas