Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Fliks kļuvis par vēl vienas aviokompānijas vadītāju

«Es nonācu kā jaunava pie bērna,» tā par savu iesaistīšanos XL aviokompāniju vadībā _echo- online _ekonomikas ziņām skaidro bijušais airBaltic prezidents un līdzīpašnieks Bertolts Fliks. 

Portāls db.lv raksta, ka kopš šī gada sākuma viņš sāka vadīt Frankfurtē bāzēto čarterkompāniju XL- Airways Germany, bet tagad darbojas arī XL Francijas aviokompānijas padomē. Fliks gan skaidro, ka sākotnēji gribējis nodarboties tikai ar šo aviokompāniju konsultēšanu, bet nu jau pilnā apjomā iesaistījies šo kompāniju operatīvajā vadībā. XL Germany dibināta 2006. gadā, bet jau piedzīvojusi vairākas turbulences. Kopš 2011. gada abas XL aviokompānijas pieder Šveicē un ASV bāzētajam investīciju fondam Beachside Capital. Iepriekš XL piederēja Islandes investīciju bankai, kas pārņēma bankrotējušās britu ceļojumu kompānijas XL Leisure Group aktivitātes, taču pati pēc neilga laika nonāca grūtībās.

Dienas bizness raksta, ka B. Fliks apņēmies aizvest XL Germany līdz peļņai jau 2013. gadā. Lai to panāktu, viņš būtiski samazinājis kompāniju izmaksas. Pie veiktās izmaksu optimizācijas pieder Boeing 737 -800 lidojuma ātruma samazināšana, kas ļauj ietaupīt uz degvielu, tāpat XL tagad intensīvāk izmanto pilotiem atvēlētās 900 lidojumu stundas gadā. XL Germany pašlaik ir 42 piloti, 200 darbinieki un 70 milj. eiro apgrozījums. Drīzumā kompānija iecerējusi iegādāties sesto Boeing lidmašīnu. Savukārt XL Francijas kompānija lido ar desmit Airbus lidmašīnām, apkalpojot arī starpkontinentālos lidojumus uz ASV un Karību salām. Šīs kompānijas apgrozījums ir 470 milj. eiro. XL Germany galvenie lidojumu galamērķi ir klasiskās brīvdienu atpūtas vietas kā Kanāriju salas, Ēģipte, Turcija, Korfu, Rodas sala un Bulgārija.

Par savu karjeras pagātni Latvijā Fliks echo- online norādījis, ka bijis iesaistīts «nopietnu ekonomisko interešu sadursmē un neesot bijis īstais partneris, lai Latvijas valdībai palīdzētu priekšvēlēšanu cīņā, tāpēc bijis spiests atdot savas airBaltic akcijas par simbolisku cenu». DB jau rakstīja, ka par pērn notikušo airBaltic akciju pārņemšanu no airBaltic privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas Latvijā pašlaik notiek tiesvedības, savukārt no Latvijas puses pret Fliku ir iesniegta 70 milj. Ls vērta prasība par zaudējumiem, ko viņš varētu būt kompānijai nodarījis, atrodoties airBaltic vadībā. Kā ziņo echo – online, pašlaik B. Fliks ceļo starp vairākām dzīvesvietām – Berlīnē dzīvo viņa ģimene, bet, pildot darba pienākumus Frankfurtē, B. Fliks uzturas no Frankfurtes netālajā Heidelbergā, kur viņš savulaik studējis tieslietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas