Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FKTK 30 dienu laikā jāizskata GE Money Bank portfeļa daļas nodošana Citadelei

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi GE Money Bank lūgumu atļaut atsevišķu produktu portfeļu nodošanu bankai Citadele atbilstoši iesniegtajam līgumam.FKTK izskatīs pieteikumu likumā noteiktajā termiņā - 30 dienu laikā. FKTK vērtēs darījuma ietekmi uz abām bankām un uz to regulējošo prasību izpildi, biznesa portālu_ Nozare.

lv_ informēja FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza._GE Money Bank _jau vairāk nekā pirms diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. FKTK ir lietas kursā par GE Money Bank plāniem atteikties no bankas licences un nodot atsevišķus bankas produktus bankai Citadele. FKTK sola sekot līdzi, lai šajā procesā noguldītāju intereses tiktu ievērotas un pārejas procesā klientiem būtu līdzvērtīgi līgumu nosacījumi.FKTK speciālisti neredz, ka šī darījuma ietekmē būtiski mainītos Latvijas banku spēku samērs tirgū - arī pēc šī darījuma Citadele būs trešā lielākā banka pēc klientu skaita. GE Money Bank kopējā tirgus daļa pēc aktīviem ir aptuveni 0,36%.Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 27.pantu banka var atteikties no licences reorganizācijas gadījumā un veicot pašlikvidāciju, ja tās akcionāri pieņēmuši šādu lēmumu. Abos gadījumos FKTK seko līdzi, lai banka nodrošinātu visu saistību izpildi pret noguldītājiem.Kā ziņots, GE Money Bank parakstījusi līgumu, kas paredz, ka banka Citadele pārņems no GE Money Bank iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus.Darījums paredz arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas