Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Februārī Latvijā ieradīsies pirmie patvēruma meklētāji no Grieķijas

Pirmie patvēruma meklētāji no Grieķijas, visticamāk, nākamnedēļ Latvijā vēl neieradīsies, bet tas varētu notikt ne ātrāk kā februāra otrajā nedēļā, šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) direktora vietniece Maira Roze.

Viņa norādīja, ka patvēruma meklētāji Latvijā ieradīsies katru mēnesi. Februārī Latvijā jāierodas 10 cilvēkiem, bet martā - jau 30. Roze uzsvēra, ka patvēruma meklētāji tiek atlasīti pēc diezgan stingriem kritērijiem, turklāt uzreiz nav zināms, vai atlasītās personas būs gatavas pie mums braukt.

Padziļinātās intervijas ar atlasītajiem patvēruma meklētājiem tiks veiktas tikai tad, kad tie būs nonākuši Latvijā, paskaidroja PMLP direktora vietniece. "Mēs šeit vēlamies tādus patvēruma meklētājus, kuriem ir ļoti lielas izredzes saņemt kādu statusu," atgādināja Roze.

Zināms, ka Lietuvas pieredze pirmo bēgļu uzņemšanā nav bijusi veiksmīga, tādēļ Latvija to ņems vērā - "kolēģiem no Lietuvas nav sanākusi īpaši laba pirmā pieredze ar patvēruma meklētāju uzņemšanu no Grieķijas, jo kaimiņvalsts gribējusi šīm personām pēc iespējas ātrāk piešķirt kādu oficiālu statusu, kas savukārt pašus bēgļus nav apmierinājis, tāpēc viņi vērsušies tiesā, bet dažs labs pat pa ceļam pārdomājis un palicis lidostā," stāstīja Roze.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas Valsts robežsardzes pārstāvji devās uz Grieķiju, kur sāka patvēruma meklētāju atlases procesu. Latvija šogad grasās uzņemt kopumā 531 bēgli no bēgļu centriem Itālijā un Grieķijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas