Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

EM: Nav pamata atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos

Izvērtējot esošo situāciju būvniecības nozarē, nav pamata atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās datumu - 2014.gada 1.februāri, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā, kuru otrdien uzklausīja Ministru kabinets.

Būvniecības likumā, kurš Saeimā tika pieņemts 2013.gada 9.jūlijā, ir noteikts plašs deleģējums Ministru kabinetam izdot pakārtotos normatīvos aktus. Pavisam uz likumā doto deleģējumu ir jāizdod 21 Ministru kabineta noteikums un 29 Latvijas būvnormatīvi. 

Informatīvajā ziņojumā ministrija uzskaita, cik tālu pavirzījies darbs ar pakārtotajiem normatīvajiem aktiem. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts valdības sēdē sacīja, ka no savas puses izdarīs visu, lai šie jautājumi virzītos uz priekšu. Vienlaikus viņš atzina, ka nevar garantēt, cik strauji notiks dokumentu saskaņošanas process.

Pavļuts teica, ka ar jautājumiem uz priekšu jāvirzās "raiti, konstruktīvi un principiāli", jo mērķis ir iespējami īsā laikā ieviest izmaiņas būvniecības regulējumā, kas vairs nepieļautu Zolitūdes traģēdijai līdzīgas nelaimes. Vienlaikus ministrs solīja, ka noteikumu projektu saskaņošanas procedūra tiks veikta atbilstoši noteiktajai kārtībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas