Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eirobarometrs: 47% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas tiesu sistēma ir neatkarīga

47% no Eirobarometra aptaujātajiem respondentiem uzskata, ka Latvijas tiesu sistēma ir neatkarīga, liecina Eiropas Komisijas (EK) pasūtītā Eirobarometra pētījuma rezultāti.

Savukārt 37% no aptaujātajiem uzskata, ka ar tiesu neatkarību ir "diezgan slikti", bet 7% respondentu uzskata, ka situācija šajā jomā raksturojama ar apzīmējumu "ļoti slikti", turpretim 12% respondentu nav viedokļa šajā jautājumā.

Vidēji Eiropas Savienībā (ES) savas valsts tiesu neatkarību pozitīvi vērtē 56% respondentu, vispozitīvāko vērtējumu savas tiesu sistēmas neatkarībai pauduši Dānijas iedzīvotāji, kur pozitīvi tiesu neatkarību vērtē 87% respondentu, bet viszemākais rezultāts bijis Horvātijā, kur tiesu neatkarībai tic vien 25% aptaujāto.

Latvijas gadījumā iedzīvotāji visbiežāk uzskata, ka tiesnešu neatkarību ietekmē spiediens no ekonomiskām vai citām interešu grupām, kā arī no politiķiem.

Savukārt 71% no Latvijā aptaujātajiem cilvēkiem uzskata, ka tiesnešu statuss ir atbilstošs, lai tas nodrošinātu viņu neatkarību.

Kopumā Latvijā tika aptaujāts 1001 cilvēks.

Top komentāri

Tiesas nesargā vienkāršos cilvēkus
T
Latvijā tiesas neveic vienu no pamatfunkcijām - sargāt vienkāršos cilvēkus no izpildvaras patvaļas
Bocmanis
B
Tiesnesim darbs nav darbs bet bizness - ar likumu dotās varas ļaunprātīga izmantošana sava labuma gūšanai (kukulim tā teikt). Ilūziju nav 53%, bet 47% ir vai nu tiesnešu radinieki, līdzdalībnieki vai vientieši (t.s. lumpeņi)
upuris
u
Aptauju vajadzēja veikt to vidū kuri reāli saskarās ar tiesu sistēmu. No pieredzes vairāku tiesvedību gadījumā - korupcija, elementāru likumu neievērošana, aprobežotība un patvaļa. Un tā ir visos trijos līmeņos. Augstākās tiesas vispār nav, jo lēmumi - tiesnesim bija kļūdas, bet tas neatstās iespaidu Latvijas judikatūrai, prasību atteikt... Tas nozīmē, ka jābūt kādam Breivīkam vai kam vēl trakākam lai tevi Latvijas augstākā tiesa ievērotu. Nonsenss. Tas drīzāk ir totāls beztiesiskums, ja Augstākā tiesa lems tikai tad, ja tam ir nozīme Latvijas judikatūrai! Administratīvo tiesu neesamības dēļ no Latvijas mūk investori un ārvalstu lielās kompānijas, tā ir realitāte! PS. Katru dienu Latviju pamet 45 iedzīvotāji uz neatgriešanos, daļai no tiem emigrācijas iemesls ir Latvijas tiesu pretlikumīgās rīcības rezultāts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas