Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Druviete Vešņakovam saka, ka Krievijas skolas Latvijā nebūs

Trešdien izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība) tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, kuram cita starpā norādīja, ka Krievijas skolas Latvijā nebūs.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) portālu Diena.lv informēja, ka, pārrunājot mazākumtautību izglītības iespējas Latvijā, ministre pauda stingru nostāju, uzsverot, ka mazākumtautību izglītība Latvijā jau patlaban ir labā līmenī, - to  nodrošina gan Latvijas izglītības sistēma, gan normatīvā bāze, gan Eiropas Savienības standarti, kas Latvijai ir saistoši.

"Latvijā jau tagad darbojas svētdienas skola Krievijas vēstniecības teritorijā, pastāv iespēja atvērt skolas arī diplomātu bērniem," uzsvēra ministre. "Jau tagad Latvijā pastāv vairāk nekā 100 skolas, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas."

Lai īstenotu valdības apņemšanos no 2018.gada mazākumtautību izglītības iestādēs pāriet uz mācībām latviešu valodā, ir jāstiprina latviešu valodas mācīšana, izņemot priekšmetus, kas saistīti ar mazākumtautību valodas un kultūras apguvi, norāda IZM.

Jau vēstīts, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Krievija plāno drīzumā ārvalstīs, tostarp Baltijas valstīs, atvērt krievu skolas. Uz šādu paziņojumu nekavējoties reaģēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija), paužot, ka šādu skolu atvēršana nav un nebūs pieņemama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas