Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Direktori sašutuši par tiesībsarga vēršanos pret skolām, nevis Ķīli

Lai vecāku maki neilgi pirms mācību gada sākuma nekļūtu plānāki pēc tam, kad bērniem iegādāti visi skolas izsniegtajā sarakstā uzskaitītie mācību līdzekļi, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis aicina mācību iestādes radīt alternatīvu, kas pēc Izglītības un zinātnes ministrijas rīcībā esošās informācijas iespējams arī uz šobrīd esošo resursu bāzes.

Viņaprāt, tiesībsarga Jura Jansona solījums sūdzēt administratīvajā tiesā tās skolas, kuras vecākiem liks no saviem līdzekļiem pirkt mācību materiālus, nav uztverams kā nopietns drauds tam, ka masveidā sāksies tiesvedības pret mācību iestādēm.

«Tiesībsargam vajag sūdzēt tiesā Ķīli. Vienkārši atrast izpildītāju [mācību iestādes], kas jau tā eksistē zem robežas, ir stulbi,» pauž Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas direktors Andris Priekulis. Līdzīgs viedoklis ir arī citām Dienas aptaujātajām skolām - jautājums esot jārisina «no augšas» ar papildu finansējuma palīdzību, nevis jānoveļ uz iestāžu pleciem. Portālā Diena.lv veiktā vecāku aptauja atklāj atšķirīgus viedokļus - citi to uzskata par pašsaprotamu pienākumu, bet daži aicina mācību grāmatu iegādes čekus nosūtīt R. Ķīlim.

Jūnijā Tiesībsarga birojs visas skolas informēja, ka tām nav tiesību pieprasīt, lai vecāki iegādājas mācību līdzekļus. Taču, tuvojoties septembrim, vecāki nepieciešamo mācību grāmatu sarakstus turpina saņemt, tādēļ J. Jansons nāca klajā ar jaunu paziņojumu - vecāki, kuriem skolas pieprasa pirkt mācību līdzekļus, Tiesībsarga birojā var saņemt mācību iestādei nosūtāmu iesniegumu par to, ka viņiem tas nav jādara. Ja skola uz šo iesniegumu rakstiski atbild, ka mācību līdzekļi tomēr būs jāpērk, tad tiesībsargs būšot gatavs administratīvajā tiesā pārstāvēt vecākus. Biroja pārstāve Ruta Siliņa pauž, ka tas esot taisnīgi pret skolām, jo tām ir tiesības pašvaldībai lūgt papildu finansējumu grāmatu iegādei, lai tas nebūtu jādara vecākiem.

(pārējo rakstu lasiet 10.augusta laikrakstā Diena)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas