Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diennaktī stacionēts lielākais Covid-19 pacientu skaits pēdējās divās nedēļās

Aizvadītajā diennaktī stacionēti 127 Covid-19 pacienti, tostarp desmit pārvesti, savukārt slimnīcās esošo Covid-19 pacientu kopskaits sarucis līdz 1077, kas ir par 76 mazāk nekā vakar, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Lai gan kopējais slimnīcās ievietoto skaits sarucis, pagājušajā diennaktī stacionēto skaits bijis augstākais pēdējo divu nedēļu laikā.

No visiem stacionētajiem 972 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, kas ir par 80 pacientiem mazāk nekā pirmdien. Tikmēr smagā stāvoklī esošo Covid-19 pacientu skaits kopš pirmdienas ir pieaudzis līdz 105 pacientiem, kas ir līdz šim lielākais šāda kondīcijā esošo pacientu skaits.

Pagājušajā diennaktī no slimnīcām izrakstīti 179 pacienti, tostarp desmit pārvesti, bet Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ziņoja, ka vakar vēl 12 Covid-19 pacienti miruši.

Kopš Covid-19 parādīšanās kopumā 5741 sasirgušais pametis stacionāru.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 693 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 12 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Līdz ar to Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 61 924, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1126, kas ir 1,81% no visiem inficētajiem.

Pirmdien Latvijā veikti 12 552 Covid-19 testi, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī bijis 5,5%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušajā diennaktī reģistrētais pozitīvo testu īpatsvars ir bijis zemākais kopš novembra beigām. Iepriekš zemāks šis rādītājs bijis 30.novembrī, kad 4,7% diennaktī veikto testu uzrādīja pozitīvu rezultātu.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās Latvijā ar Covid-19 kopumā inficējušās 11 147 personas. Savukārt 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir 584 gadījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas