Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dāvis jūtas labi un Latvijā atgriezīsies ceturtdien

Deviņus gadus vecais Dāvis, kuram tika veikta operācija Filadelfijas bērnu slimnīcā, Latvijā tomēr atgriezīsies jau ceturtdien, aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Iepriekš bija paredzēts, ka zēns Latvijā atgriezīsies trešdien, 7. janvārī, tomēr Filadelfijas lidostā kavējas avioreisi, tāpēc Dāvis Latvijā ielidos rīt. Zēns jūtas labi, piebilda Dambiņa.

Respektējot ģimenes un ārstu ieteikumus, precīzs zēna ierašanās laiks netiek atklāts. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Romēna Namniece iepriekš informēja, ka pēc atgriešanās Latvijā deviņgadīgais Dāvis varēs doties mājās, tomēr viņš būs ciešā BKUS ārstu ambulatorā uzraudzībā, lai turpinātu izvēlēto ārstēšanas taktiku un nepieciešamības gadījumā to mainītu vai papildinātu.

Namniece norādīja, ka, pēc ASV ārstu ieskatiem, Dāvis var dodies mājup, bet Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti kopā ar BKUS mediķiem turpinās analizēt un veikt vēl nepieciešamos izmeklējumus attālināti, lai meklētu cēloni, kura dēļ zēnam radās nopietni veselības sarežģījumi.

Kā ziņots, deviņgadīgais Dāvis, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem tika nogādāts ārstēšanai ASV. Tur viņam veiksmīgi veikta operācija.

Dāvja ārstēšana bija iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā. Ārstēšanai bija nepieciešami 427 500 ASV dolāri jeb aptuveni 348 000 eiro. Iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173,95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas