Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daugavpilī atrastais beigtais krokodils bijis no kaimanu sugas

Janvāra beigās Daugavpils novada Demenes pagastā sadzīves atkritumu izgāztuvē _Cinīši _atrastais beigtais krokodils bijis kaimanu sugas, to, konsultējoties ar Latgales zoodārza speciālistiem, secinājuši Daugavpils universitātes (DU) Sistemātiskās bioloģijas institūta pētnieki.

Mūsdienās ir zināmas 22 krokodilu sugas, kuras ir sastopamas Āfrikā, Āzijā, Amerikā un Austrālijā. Visus krokodilus iedala trīs lielās dzimtās: īstie krokodili, aligatori un gaviali. Kaimanu sugas krokodili tiek pieskaitīti aligatoru dzimtai. Kopumā ir sastopamas piecas kaimanu sugas, kas dzīvo Centrālajā un Dienvidamerikā. Mazākie no tiem sasniedz 1,5 metru, bet lielākie 3-4 metru garumu, ziņo LETA.

Jau vēstīts, ka dzīvnieks tika atrasts janvāra beigās. Iespējams, tas izmests konteinerā vēl dzīvs un gājis bojā lielajā salā. "Īsts, svaigi saldēts krokodils, ar visiem zobiem un nagiem," dīvaino atradumu iepriekš raksturoja Daugavpils pašvaldības Komunālās saimniecības nodaļas darbinieki. Krokodils bija aptuveni 40 cm garš un 2,5 kg smags.

Uz nesen uzbūvēto poligonu Demenē atkritumus ved no visas Dienvidlatgales. Automašīna, no kuras izvēlies pavirši lupatā ievīstītais krokodilēns, esot bijusi no Daugavpils pilsētas. Krokodils Daugavpilī bija mitis nelegāli, jo šos bīstamos dzīvniekus, pamatojoties uz konvenciju, nedrīkst turēt mājās. No atraduma paredzēts veidot izbāznis, lai to izmantotu mācību nolūkā.

Latgales zoodārzā jau mitinās viens kaimans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas