Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darbiniekam inficējoties ar Covid-19, LNOB līdz otrdienai atceļ izrādes

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) darbiniekam, sociālo tīklu vietnē Facebook paziņoja LNOB.

Saslimušais LNOB darbinieks nav kontaktējies ar skatītājiem vai skatītājus apkalpojošajiem darbiniekiem. Patlaban tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, savukārt skatītāju un kolēģu drošības dēļ izrādes un koncerti LNOB nenotiks līdz 20.oktobrim.

Pieņemts lēmums līdz 20.oktobrim atcelt izrādes "Pīķa dāma", "Figaro kāzas", "Evijas Martinsones solokoncerts", "Parole:BBB".

LNOB sola tuvākajā laikā sazināties ar atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī otro dienu pēc kārtas reģistrēts līdz šim lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 188 inficētie, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 60 līdz 65 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 5332 Covid-19 izmeklējumi, kas ir augstākais diennaktī veikto testu skaits līdz šim. Tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikts 388 281 izmeklējums, saslimušas 3392 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis - 3,5%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Turpinot uzliesmojuma izmeklēšanu, vismaz 50 gadījumi ir atklāti Vecpiebalgas novadā, vairāki saslimušie ir pieskaitāmi jau pie iepriekš konstatētajiem saslimšanas gadījumiem un uzliesmojumiem, 13 inficētie atgriezušies no Baltkrievijas.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā 11 Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 69 pacienti, no kuriem 63 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ir ar smagu slimības gaitu. Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 12 pacienti, līdz ar to kopumā no stacionāra izrakstīts 281 pacients, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas