Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Darbam ar bērniem Latvijas slimnīcās sagatavos vēl 23 dakterus-klaunus

Biedrība Dr.Klauns darbam Latvijas slimnīcās līdz augustam īpašās apmācībās un praksē sagatavos vēl 23 jaunos dakterus-klaunus, kuri pēc sekmīgas programmas apguves un savu spēju apliecinājuma pievienosies saviem jau esošajiem 25 kolēģiem, aģentūru LETA informēja biedrības vadītāja Marianna Milovska.

Vēlmi kļūt par dakteri-klaunu izrādījuši vairāk nekā 150 personas, tomēr pēc rūpīgas pretendentu izvērtēšanas izraudzīti 23 cilvēki, kuri martā sāks mācības. Savukārt jūlijā un augustā viņi izies praksi jau vecāko kolēģu vadībā.

Pēc gala izvērtējuma jaunie dakteri-klauni varēs uzsākt darbu kādā no Latvijas slimnīcu bērnu nodaļām, stāstīja Milovska. Viņa uzsver, ka šogad topošo kolēģu atlase ir īpaša arī tāpēc, ka dakteru-klaunu programma sāks darbu vairākās reģionālajās slimnīcās, kurās līdz šim mazajiem pacientiem nebija iespējas saņemt šāda veida atbalstu.

Šogad plānots sākt jaunu sadarbību ar Liepājas reģionālo slimnīcu, kuras vadība ir ieinteresēta, lai arī tajā strādātu dakteri-klauni. Līdzīga ieinteresētība bija arī pēc biedrības Dr.Klauns vizītēm Daugavpilī un Rēzeknē. Papildspēki tiks gatavoti arī jau esošajiem dakteriem-klauniem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgā, kā arī slimnīcās Ventspilī, Valmierā, Cēsīs.

Kā ziņots, daktera-klauna pamatuzdevumi ir šoka situāciju mazināšana bērna hospitalizācijas laikā, uzmanības novēršana un sāpju sindroma mazināšana medicīnas procedūru laikā, psiholoģiskās atslodzes nodrošināšana pirms un pēc operācijām, bērna psiholoģiskā harmonizācija slimnīcā, izmantojot spēles un tiešo saskarsmi, kā arī motivēšana pareizai un jautrākai ēšanai un zāļu lietošanai.

Visbiežāk dakteri-klauni sniedz palīdzību bērniem, kuri iziet ilgstošu un agresīvu ārstēšanās procesu, bērniem, kuriem nepieciešama palīdzība, adaptējoties slimnīcas telpās, kā arī tiem mazajiem pacientiem, kuri atrodas krīzes situācijās vai bez vecāku uzraudzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas