Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

CVK vadītāja: Jauninājumi vēlēšanu sistēmā ieviešami pārdomāti un izsvērti

Jebkādi jauninājumi vēlēšanu sistēmā ieviešami pārdomāti un izsvērti, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes norādīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Viņa akcentēja, ka priekšā ir daudz darba, lai ne tikai sagatavotos gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kurām obligāti jānotiek, bet arī uzlabotu CVK kapacitāti, kam nepieciešami papildu līdzekļi un iekšējās reformas.

Saulīte atzina, ka vēlētos, lai iedzīvotāju līdzdalība politiskajos procesos, tostarp vēlēšanās, Latvijā būtu augstāka. Lai to panāktu, darbs jāiegulda gan CVK, kuras uzdevums ir informēt un izglītot vēlētājus par vēlēšanu norisi, gan arī partijām un politiķiem, kuriem jāiet pie vēlētājiem, arī pie tiem, kuri dzīvo ārzemēs.

Vaicāta, vai viņa atbalstītu elektronisku vēlēšanu ieviešanu vismaz pašvaldību vēlēšanu līmenī, Saulīte norādīja, ka viņa atbalstot "jebkuru jauninājumu, kas ir drošs un izpētīts".

"Noteikti jāskatās, jāvērtē, jāiesaista dažādi eksperti, ieskaitot NVO, jaunatni un sabiedrību kopumā, domājot par to, kā "ieiet nākamajā līmenī", atvieglojot pieejamību vēlēšanām," sacīja CVK priekšsēdētāja.

Solot vērtēt arī vēlēšanu Igaunijā pieredzi, Saulīte piebilda, ka jauninājumiem vēlēšanu sistēmā viņa ir atvērta, taču tādi ieviešami tikai pārdomāti un izsvērti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas