Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 izplatības ierobežošanai izsludina karantīnu Rīgas Centrālcietumā

Pieaugot Covid-19 izplatīšanās draudiem ieslodzījuma vietās, izsludināta karantīna arī Rīgas Centrālcietumā, kas ir Latvijas lielākā ieslodzījuma vieta, aģentūra LETA noskaidroja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Rīgas Centrālcietumā patlaban Covid-19 konstatēts pieciem ieslodzītajiem un četriem cietuma darbiniekiem. Rīgas Centrālcietumā ir izvietoti kopumā aptuveni 900 ieslodzītie - gan notiesātie, gan apcietinātie, kuriem tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā.

Karantīna izsludināta no šodienas līdz 27.novembrim. Rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju.

Patlaban ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā ir nodrošināta saslimušo ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana, skaidroja IeVP. Inficētie ieslodzītie tiek izvietoti Latvijas Cietumu slimnīcas nodaļā.

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Rīgas Centrālcietumā, papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem, ir pārtraukta ieslodzīto īslaicīgās satikšanās, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un advokātu tikšanās ar ieslodzītajiem klātienē.

Tāpat pārtraukta resocializācijas programmu īstenošana, tai skaitā Valsts probācijas dienesta īstenoto programmu īstenošana. Cietumā arī pārtraukta izglītības programmu īstenošana, pārtraukta ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Karantīnas laikā pārtraukti jebkuri kolektīvie brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem. Šajā laikā pārtraukta arī ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, ieslodzīto laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība, ieslodzīto pārvietošanu uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošana drošības apsvērumu dēļ un pārvietošana uz Latvijas Cietumu slimnīcu. Tāpat pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, daļēji slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, un notiesātajiem ar īslaicīgu brīvības atņemšanu aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus vienības, kā arī aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Ieslodzītajiem ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā nepieciešamību un lietderīgumu.

Tāpat Rīgas Centrālcietumā, atbilstoši Slimības profilakses kontroles centra norādījumiem, tiek veikta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Noteikts, ka par pieņemtajiem lēmumiem un tiesību ierobežojumiem saistībā ar izsludinātās karantīnas pasākumiem ieslodzījuma vietā ir jāinformē ieslodzītie, savukārt par pieņemtajiem lēmumiem un ar dienesta vai darba organizāciju saistītām izmaiņām ir jāinformē personāls.

Par ieviestajiem karantīnas pasākumiem IeVP informēs arī tiesas, procesa virzītājus un citus sadarbības partnerus.

Savukārt Jelgavas cietumā situācija nav mainījusies. Kā iepriekš ziņots, tad Jelgavas cietumā pozitīvi Covid-19 testi bija trīs ieslodzītajiem un vienam nodarbinātajam. Karantīna šajā cietumā noteikta no 4.novembra līdz 18. novembrim.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas