Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 dēļ Vidzemes slimnīcā uz laiku slēgta neiroloģijas nodaļa ar insulta vienību

Konstatējot vairāku ārstniecības personu, tajā skaitā, ārstu neirologu, inficēšanos ar Covid-19, uz laiku, apmēram divām nedēļām, slēgta Vidzemes slimnīcas neiroloģijas nodaļa ar insulta vienību, informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Šai laikā akūtos pacientus ar aizdomām par insultu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) nogādās kādā no insulta vienībām Rīgas klīnikās vai insulta vienībā Rēzeknes reģionālajā slimnīcā.

Pacienti ar citām neiroloģiskām saslimšanām tiek vesti uz Alūksnes slimnīcu un citām tuvākajām slimnīcām, kur iespējams saņemt kvalificētu neiroloģijas speciālistu palīdzību, sacīja Brila.

Mediķi atgādina, ka insulta ārstēšanai nozīmīga ir katra sekunde. Jo ātrāk tiek izsaukta NMPD brigāde, jo ātrāk pacients saņems nepieciešamo palīdzību. Un pēc iespējas īsāks laiks, kopš tiek pamanīta kāda no insulta pazīmēm, līdz brīdim, kad pacients saņem atbilstīgu palīdzību, ir tieši saistīts ar iespēju pacientam atgriezties dzīvē.

Tāpēc ir svarīgi atpazīt pirmās insulta pazīmes - vienas ķermeņa puses paralīze, notirpums, vājums, grūtības runāt vai saprast cita teikto, redzes traucējumi, reibonis, līdzsvara un koordinācijas traucējumi.

Kā vēstīts, Vidzemes slimnīcā pagājušajā diennaktī stacionēti vēl četri Covid-19 pacienti, bet viens izrakstīts.

Patlaban kopumā slimnīcā ārstējas 34 Covid-19 pacienti, trīs no viņiem ar smagu slimības gaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas