Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Cēsu, Valmieras un Valkas apkārtnē uz autoceļiem izveidojies apledojums, braukšanas apstākļi ļoti apgrūtināti

Ceturtdien ap plkst. 13 uz autoceļiem Cēsu, Valmieras un Valkas apkārtnē laikapstākļu ietekmē izveidojies spēcīgs apledojums un braukšanas apstākļi ir ļoti apgrūtināti. Arī citur Vidzemē, Pierīgā un vietām Latgalē braukšana apledojuma dēļ ir apgrūtināta. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 47 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem patlaban ir:

  • Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Virešiem;
  • Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Apledojums izveidojies intensīvo nokrišņu un zemās gaisa temperatūras (-12 līdz -20 °C) ietekmē. Lai nodrošinātu satiksmi, tiek veikti ārkārtas uzturēšanas darbi, slidenos ceļus kaisa un apstrādā ar reaģentiem, tomēr uzturēšanas darbi ir maz efektīvi, jo vējš nopūš smilti, un pašreizējā zemajā temperatūrā ledus risas ar sāli nav iespējams nokausēt, ir nepieciešams, lai temperatūra ir vismaz virs -10 °C. 

Uz reģionālajiem autoceļiem ļoti apgrūtināta braukšana ir Valmieras, Cēsu un Valkas apkārtnē.

Apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ir Limbažu, Alūksnes, balvu, Madonas, Ogres, Aizkraukles, Gulbenes, Ludzas, Rēzeknes, Preiļu, Daugavpils, Krāslavas un Talsu apkārtnē.

Apledojums uz brauktuves snigšanas laikā izveidojas, jo automašīnas riepas uzsilda ceļa virsmu un no jauna uzsnigušais sniegs kūst, bet situācijā, kad gaisa temperatūra ir zemāka par ceļa seguma temperatūru, izkusušais sniegs sasalst un pārvēršas ledū. Autoceļu uzturētājs snigšanas laikā veic valsts autoceļu tīrīšanu, bet sniega kārta uz ceļa veidojas nepārtraukti. Ceļš paralēli tiek kaisīti arī ar reaģentiem, lai neļautu piebrauktajam sniegam pārvērsties ledū, tomēr nelabvēlīgos apstākļos izveidojas apledojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas