Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Centrālcietumā Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 75, karantīna pagarināta

Rīgas Centrālcietumā līdz šim atklāti 75 Covid-19 gadījumi, līdz ar to karantīna tajā pagarināta līdz 14.decembrim, aģentūrai LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Testēšanas gaitā atklāti 65 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un desmit Covid-19 pozitīvi cietumā nodarbinātie. Līdz ar to pieņemts lēmums epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ cietumā pagarināt karantīnu.

Šobrīd cietumā ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

25 Rīgas Centrālcietuma ieslodzītie ar vieglu simptomātiku šobrīd atrodas Latvijas Cietumu slimnīcā, savukārt pārējie ieslodzītie bez konstatētiem saslimšanas simptomiem ir izvietoti atsevišķā Rīgas Centrālcietuma korpusā vienvietīgās kamerās.

Tāpat ieslodzījuma vietā tiek nodrošināta uzraudzības un apsardzes darba nepārtrauktība.

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas Centrālcietumā no 2020.gada 13.novembra ir izsludināta karantīna, kas paredz būtiskus pārvietošanās un ieslodzīto tiesību apjoma ierobežojumus.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Rīgas Centrālcietumā papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem ir pārtraukta ieslodzīto īslaicīgās satikšanās, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un advokātu tikšanās ar ieslodzītajiem klātienē.

Tāpat pārtraukta resocializācijas programmu īstenošana, tai skaitā Valsts probācijas dienesta īstenoto programmu īstenošana. Cietumā arī pārtraukta izglītības programmu īstenošana, pārtraukta ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Karantīnas laikā pārtraukti jebkuri kolektīvie brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem. Šajā laikā pārtraukta arī ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, ieslodzīto laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība, ieslodzīto pārvietošanu uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošana drošības apsvērumu dēļ un pārvietošana uz Latvijas Cietumu slimnīcu. Tāpat pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, daļēji slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, un notiesātajiem ar īslaicīgu brīvības atņemšanu aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus vienības, kā arī aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Ieslodzītajiem ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā nepieciešamību un lietderīgumu.

Tāpat Rīgas Centrālcietumā atbilstoši SPKC norādījumiem tiek veikta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas