Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceļiem turpinot būt slideniem, pārpildīta Traumatoloģijas slimnīca

Ceļiem turpinot būt slideniem, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) patlaban ir pārpildīta, aģentūrai LETA pavēstīja iestādē.

TOS pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska skaidro, ka patlaban situācija uzņemšanā ir mierīgāka, taču vakar kopā bija 116 ambulatorie pacienti. Ārsti esot bez apstājas strādājuši līdz šī rīta plkst.4. Kopumā 17 cilvēki ar lūzumiem tika ievietoti slimnīcā, un patlaban iestādē tikpat kā visas vietas ir aizpildītas.

Pacienti bijuši dažāda vecuma, un visbiežāk gūti gūžas un ciskas kaula kakliņa lūzumi, kā arī rokas un potītes lūzumi.

TOS Uzņemšanas nodaļas vadītājs Guntis Naglis prognozē, ka pacientu pieplūdums gaidāms vēl pāris dienas, un, "ja nepiesals, tad būs mierīgi". Viņš gan piebilda, ka pēc Ziemassvētku brīvdienām gaidāms nākamais traumu vilnis.

Arī Rīgas 2.slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandris Petronis atzina, ka patlaban slimnīcā situācija ir kā parastā ziemas dienā - mierīga. "Principā tur, kur ir tīrīts, tur viss ir nokusis, un tagad ledus ir tikai vietās, kur vispār nav tīrīts," viņš sacīja.

Vienlaikus Petronis stāstīja, ka vakardien cilvēku bija apmēram tikpat daudz, cik pirmajā atkalas dienā. Starp ambulatorajiem pacientiem 78% bija tie, kas traumas guvuši, paslīdot un krītot uz ceļiem. Savukārt no tiem pacientiem, kas ievietoti slimnīcā, "kritušie" sastāda apmēram pusi no pacientu skaita.

No ielu traumām pamatā ir apakšdelma lūzumi, cilvēkiem krītot uz rokām, vai potīšu lūzumi. Pārsvarā pēc palīdzības vērsās sievietes pēc 45 gadiem,

Jau ziņots, ka šajās dienās ielas ir īpaši slidenas, jo lielu Latvijas daļu skāris sasalstošs lietus. Arī autoceļi ir slideni. Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā apmākušās debesis, vietām nedaudz līs un dažviet saglabāsies migla, prognozē sinoptiķi.

Vairāk līs vakarā Kurzemē. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra aizvien būs +1..+4 grādi, Kurzemē līdz +6 grādiem. Daudzi ceļi slideni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas