Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Carnikavas novada domes priekšsēdētaja amatā atkal ievēlēta Jurēvica (papildināts 17:21)

Carnikavas novada domes priekšsēdētaja amatā atkal ievēlēta pirms mēneša no amata atceltā Daiga Jurēvica (ZZS), portālam Diena.lv pastāstīja Carnikavas novada domes pārstāve Ilze Cerbule.

Jurēvicai, tāpat kā iepriekš, būs viena vietniece. Šajā amatā ievēlēta Genovefa Kozlovska (LZS), kura bija viņas vietniece jau iepriekš. 

Trešdien tika atcelts pirms mēneša ieceltais pašvaldības vadītājs Imants Krastiņš (Latvijas Reģionu apvienība), savā Twitter kontā paziņoja pašvaldības deputāte, pirms mēneša no pašvaldības vadītāja amata gāztā Jurēvica.


Carnikavas novada domes kārtējā sēdē atbalstīts pēdējā brīdī iesniegtais sešu deputātu pieprasījums atcelt pirms nedaudz vairāk kā mēneša amatu ieguvušo Carnikavas novada domes priekšsēdētāju Imantu Krastiņu, informēja Cerbule.

Šāds lēmums pieņemts, astoņiem deputātiem – Daigai Jurēvicai, Genovefai Kozlovskai, Rolandam Laveiķim, Pjotram Špakovam, Ilzei Tjarvei, Edgaram Sliedem, Evai Odziņai un Daigai Kalnbērziņai – balsojot par.

Pēc Krastiņa atcelšanas no domes priekšsēdētāja amata sēdi saskaņā ar apstiprināto darba kārtību turpināja vadīt Carnikavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Sliede, kurš līdz jauna priekšsēdētāja ievēlēšanai pilda domes priekšsēdētāja pienākumus.

Sēdes noslēgumā Sliede izsludināja domes ārkārtas sēdi jau plkst. 15.30.

Minēto pieprasījumu iesniedza domes deputāti Daiga Jurēvica, Genovefa Kozlovska, Rolands Laveiķis, Pjotrs Špakovs, Eva Odziņa un Daiga Kalnbērziņa. 

Jau ziņots, ka decembrī bija saņemts piecu deputātu iesniegums atcelt no amata līdzšinējo domes vadītāju Jurēvicu un viņa vietā par vadītāju tika iecelts Krastiņš.

Domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti, pret viņu balsoja arī trīs no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlēti deputāti.

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15, "Reģionu aliansei" pašvaldībā ir četri pārstāvji, "Saskaņas centram" - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas