Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Būvvalde savu vainu notikušajā nesaskata

Formāli visi projekta dokumenti ir bijuši kārtībā, tači nevarot izslēgt atkāpes no normām, piektdien žurnālistiem teica Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Formāli visi projekta dokumenti ir bijuši kārtībā, taču nevar izslēgt, ka pirmās kārtas būvniecības procesā izmantoti neatbilstoši būvmateriāli vai otrās kārtas būvdarbu laikā, veicot labiekārtošanas darbus uz veikala jumta, notikušas atkāpes no darba veikšanas projekta.

Par būvprojekta otrās kārtas būvobjekta apsekošanu, veicot būvniecības virskontroli, būvinspektora atzinums pēdējo reizi sagatavots 2013.gada 16.augustā, kurā arī fiksēts, ka būvdarbi tiek veikti atbilstoši otrās kārtas būvprojektam. 

Būvvalde skaidro, ka iestādē darbojas 14 būvinspektori, kuriem mēnesī vidēji kopā ir jāapseko 400 objekti. Būvinspektora pienākums ir kontrolēt, kā būvniecības dalībnieki ievēro būvniecību reglamentējoši normatīvo aktu prasības, kā arī nodrošināt būvniecības procesa tiesiskumu savā administratīvajā teritorijā. 

Savukārt par  būvdarbu veikšanu atbilstoši spēkā esošajiem prasībām un būvprojektā ietvertajiem tā realizācijas risinājumiem būvniecības procesa laikā ir atbildīgi būvniecības procesa dalībnieki – galvenais būvuzņēmējs un atbildīgais būvdarbu vadītājs, būvdarbu vadītājs, būvuzraugs un autoruzraugs. 

Projekts Daudzstāvu dzīvojamā ēka un tirdzniecības centrs Rīgā, Priedaines ielā 20 tika realizēts divās kārtās, tehniskie projekti abām kārtām akceptēti 2010.gadā. Pirmajā kārtā tika uzbūvēts tirdzniecības centrs Maxima, kas nodots ekspluatācijā pirms diviem gadiem. Jau tad bijis paredzēts, ka otrajā kārtā plānots izbūvēt 12 stāvu dzīvojamo ēku un labiekārtot  tirdzniecības centra jumtu. Būvatļauja otrās kārtas darbiem izdota 2012.gada septembrī.

Projekts pasūtītājs ir SIA Homburg Zolitude, projektētājs un autoruzraugs – arhitektu firma Kubs, būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, galvenais būvuzņēmējs – SIA RE&RE, atbildīgais būvdarbu vadītājs 1.kārtā – Staņislans Kumpiņš, atbildīgais būvdarbu vadītājs 2.kārtā – Jevgenijs Ņesterovičs, būvuzraugs – Mārtiņš Draudiņš, inženierģeoloģiskoas izpētes darbus veica A/S Ģeoserviss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas