Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Būvniecības valsts kontroles biroja vadītāja Druķa krimināllieta tikusi līdz prokuratūrai



Ne pārāk sen Ekonomikas ministrijas paspārnē izveidoto Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) turpina vajāt darbinieku pagātnes problēmas. BVKB direktors Pēteris Druķis ir ierauts kriminālprocesā un pašlaik šī par piesavināšanos ierosinātā lieta nodota prokuratūrā kriminālvajāšanai. Laikraksta Dienas Bizness rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālvajāšana ir uzsākta pret pašu BKVB vadītāju Druķi.


Vainu noliedz


Pagājušā gada vasarā uzņēmums Inspecta Latvia vērsās policijā ar iesniegumu par iespējamu uzņēmumam piederošas mantas un naudas līdzekļu piesavināšanos. Aizdomas krita uz bijušo uzņēmuma darbinieku Druķi. Iespējamā mantas un naudas līdzekļu piesavināšanās no 
Druķa puses tika atklāta pagājušā gada vasarā, kad uzņēmumā notika iekšējā pārbaude un auditorkompānijas KPMG audits. 


Pēc fakta atklāšanas darba attiecības ar Druķi tika pārtrauktas, raksta aģentūra LETA. Tā arī norāda, ka 
Druķis ir vērsies tiesā ar prasību pret uzņēmumu par atjaunošanu darbā, jo uzskata, ka veids, kā ar viņu pārtrauktas darba attiecības, neatbilst Darba likumam.

Savukārt šā gada sākumā konkursa kārtībā Druķis tika apstiprināts BVKB direktora amatā. Uz Dienas Biznesa jautājumu, vai zina, ka pret viņu ir uzsākta kriminālvajāšanu, 
Druķis norāda: "Jā, protams, es par to zinu. Vēl vairāk - esmu sniedzis policijai visu nepieciešamo informāciju, lai tādējādi sekmētu patiesu lietas apstākļu noskaidrošanu, kurā pats esmu visvairāk ieinteresēts. Gaidu izmeklēšanas rezultātus, kuri sniegs atbildes uz jau izskanējušajiem jautājumiem."

Uz jautājumu, vai šī krimināllieta netraucēs pildīt amata pienākumus, Druķis atzīmē, ka krimināllietai neesot nekāda sakara ar pienākumiem, kurus viņš pilda pašreizējā darbavietā, tāpēc - nē, netraucē. 


"Tā kā skaidri zinu, ko esmu un ko neesmu darījis ierosinātās krimināllietas sakarā, tad esmu drošs par to, ka tā neradīs nekādus šķēršļus manai profesionālajai darbībai arī turpmāk," uzsvēra BVKB vadītājs.


Formāli kārtībā


Valsts ierēdņa amata kandidātam ir vairākas prasības, kas ir noteiktas likumā, lai persona varētu pretendēt uz noteiktu amatu, piemēram, ir jābūt Latvijas Republikas pilsonim, persona nav sodīta par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, nav atbrīvota no ierēdņa amata ar tiesas spriedumu krimināllietā un citi, to starpā arī ir jautājums par nevainojamo reputāciju, norāda Valsts kancelejas direktores vietniece Eva Upīte. Jautāta, vai tiek izvērtēti un skatīti kādi iespējamie pretendentu pagātnes "grēciņi" vai iespējamie pārkāpumi, Upīte skaidro, ka tiek pārbaudīts, vai nav bijušas kādas disciplinārlietas, kā rezultātā ir liegums ieņemt noteiktus amatus, vai nav sodīts par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem. Jautāta, vai nepastāv iespēja, ka tiek pievērtas acis situācijās, ja kandidāts ir ļoti labs speciālists, kura pagātnē tomēr bijuši nesmukumi, Upīte uzsver – tas nav iespējams.

Visu rakstu Jāvērtē arī amatu kandidātu ētiskie aspekti
 lasiet pirmdienas, 31. augusta, laikraksta Dienas Bizness 5.lappusē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas