Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdienās ieceļošana Latvijā liegta vairākiem Krievijas pilsoņiem

Aizvadītajās brīvdienās ieceļošana Latvijā liegta vairākiem Krievijas pilsoņiem, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē (VRS).

Kopumā kopš 23.septembra līdz 25.septembrim VRS amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 149 likumpārkāpējus.

Piektdien uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas (VP) amatpersonām.

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Terehovas, Silenes un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Gruzijas, viens Krievijas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - trīs Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām - četriem Baltkrievijas, četriem Igaunijas, diviem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Itālijas, vienam Moldovas un vienam Rumānijas pilsonim.

Sestdien uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji. Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Lielbritānijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām - pieciem Turcijas, diviem Igaunijas, vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas un vienam Indijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām - četriem Baltkrievijas, četriem Krievijas, četriem Moldovas, trīs Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Ukrainas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Savukārt 25.septembrī VRS amatpersonas uz ārējām robežām konstatēja 20 robežpārkāpējus. Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - diviem Uzbekistānas un vienam Indijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām - pieciem Baltkrievijas, četriem Krievijas, četriem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Iepriekš iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP) uzsvēra, ka mobilizācija Krievijā kā tāda nav pamats patvēruma piešķiršanai Latvijā. Līdz šim mobilizācijas dēļ patvērumu pieprasījušas divas personas. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, tai skaitā izvērtējot nacionālos drošības riskus. Masveidā patvērums Latvijā nekad nav piešķirts un tas arī nenotiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas