Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Brigmanis: Vējonis var saglabāt Vienotībai priekšroku premjera izvēlē vai arī meklēt pretendentus citās partijās

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim pašreizējā situācijā ir iespēja apsvērt tālākos soļus - vai nu turpināt dot priekšroku Ministru prezidenta kandidāta izvēlē partijai Vienotība vai arī nolemt tomēr meklēt pretendentus arī citās partijās, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Taujāts par ZZS gatavību izvirzīt savu kandidātu, ja Vējonis paplašinātu partiju loku, no kurām izvēlēties premjera kandidātu, Brigmanis atbildēja, ka tas jau būtu procesa otrais posms, par kuru komentārus nesniegs. Politiķis arī norādīja, ka nevērtēs Valsts prezidenta līdzšinējo stratēģiju un situāciju, kad divi iespējamie kandidāti, ar kuriem Vējonis sazinājies, ir atteikušies no iespējas pretendēt uz valdības vadītāja posteni.

Kā ziņots, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei) pieņēmis lēmumu atteikties kandidēt uz Ministru prezidenta amatu.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei!" iepriekš norādīja Valmieras mērs.

Iepriekš pēc neformālām sarunām ar Valsts prezidentu arī finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) atteicās no iespējas kļūt par valdības vadītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ušakovs: Apstākļi mainās, Saskaņa - nē

Partija Saskaņa nav mainījusies, mainījušies tikai apstākļi, intervijā aģentūrai LETA apgalvoja partijas Saskaņa saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Nils Ušakovs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas