Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bijušā Valsts prezidenta Zatlera portretu gleznos Ivanovs

Valsts prezidenta kanceleja par bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portreta autoru ir izraudzījusies mākslinieku Ritumu Ivanovu, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Kā zināms, iedibināta tradīcija, ka pēc katra Valsts prezidenta amata termiņa beigām kāds mākslinieks glezno viņa portretu.

"Lai nodrošinātu bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portreta gleznojumam augstu māksliniecisko kvalitāti un kultūrvēsturisku vērtību, Valsts prezidenta kanceleja portreta autora izvēles procesā pieaicināja mākslas ekspertus," teikts Valsts prezidenta kancelejas ziņojumā.

R.Ivanovs ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Mākslinieks ir veidojis vairāk kā desmit personālizstādes un izstādījis savus darbus starptautiskās izstādēs. R.Ivanova darbi atrodas ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Saeimas mākslas darbu kolekcijās, bet arī Igaunijas Nacionālā mākslas muzeja, Tretjakova galerija kolekcijās, kā arī privātās mākslas darba kolekcijās.

Izvēloties portreta autoru, bija ņemta vērā nepieciešamība nodrošināt portreta profesionālo kvalitāti, māksliniecisko un reprezentācijas funkciju, vienlaikus neaizmirstot arī šī portreta kā laikmetu raksturojoša mākslas darba vēlāko nozīmi mākslas vēsturē.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas