Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Biedrība: Sabiedrība kļuvusi tolerantāka pret HIV un AIDS pacientiem

Sabiedrība kļuvusi gudrāka, tolerantāka pret cilvēkiem, kuri inficēti ar HIV un AIDS, uzskata biedrības Apvienība HIV.LV vadītājs Aleksandrs Molokovskis.

Viņaprāt, tas ir acīmredzami. Viņš saka, ka, pirmkārt, par to liecina iedzīvotāju komentāri dažādām interneta publikācijām, kas saistītas ar HIV un AIDS tēmām. Viņš novērojis, ka pērn iedzīvotāju izteikumi bijuši daudz pozitīvāki un atbalstošāki nekā iepriekšējos gados.

Molokovskis arī uzskata, ka paši HIV un AIDS pacienti kļuvuši drošāki, jo biedrības organizētajās protesta akcijās pērn piedalījušies vairāk cilvēku, nekā ierasts, turklāt daļa no viņiem nav bijuši biedrības Apvienība HIV.LV biedri un nav bijuši inficēti ar HIV. Piemēram, iepriekšējā gada pēdējā biedrības akcijā 21.novembrī piedalījušies 15 cilvēki, no kuriem tikai trīs bijuši inficēti ar HIV.

Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, HIV izplatība ir augsta, un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati par valstī reģistrētajiem HIV inficēšanās gadījumiem liecina, ka pēdējo divu gadu laikā HIV jauno gadījumu skaitam ir tendence pieaugt. Ja 2010.gadā tika reģistrēti 274 HIV inficēšanās gadījumi, tad 2011.gadā reģistrēti 299 gadījumi, bet 2012. gada 11 mēnešos - 284 gadījumi.

No 2012.gadā jaunatklātajiem HIV gadījumiem 187 atklāti vīriešiem, 97 - sievietēm.

Visaugstākais gada laikā reģistrētais rādītājs - 807 HIV gadījumi - bija 2001.gadā, un kopš tā laika jauno gadījumu skaits ievērojami samazinājies. Tomēr statistikas dati atspoguļo tikai reģistrēto HIV/AIDS gadījumu skaitu. Patiesais HIV inficēto personu skaits Latvijā tiek lēsts pusotras līdz divas reizes lielāks, norāda SPKC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas