Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bezmaksas juridiskās konsultācijas Advokatūras dienās izmantojuši 2500 iedzīvotāju

Iespēju saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas Advokatūras dienu ietvaros izmantojuši aptuveni 2500 Latvijas iedzīvotāju, un interese pēdējo gadu laikā pieaug, portālam Diena.lv pastāstīja Advokātūras dienu rīkotāji.

Lielākā interese bijusi par ģimenes tiesību un mantojuma jautājumiem, par ko interesējās katrs sestais apmeklētājs. Aktuāli izrādījušies arī saistību tiesību un krimināltiesību jautājumi, un vairums apmeklētāju konsultācijas laikā vaicāja zvērināta advokāta padomu par vismaz diviem jautājumiem.

Bezmaksas konsultācijas, no 11. līdz 15. martam, sniedza vairāk nekā 200 zvērināti advokāti un viņu palīgi visā Latvijā, kuri par aktuāliem juridisko tiesību jautājumiem kopumā konsultēja aptuveni 2500 Latvijas iedzīvotāju.

Viens advokāts nedēļas ietvaros sniedza vidēji 12 bezmaksas konsultācijas, un lielākais sniegto konsultāciju skaits vienam advokātam bija 55 apmeklējumi nedēļas laikā. Lielākā daļa konsultāciju tik sniegtas klātienē, un dažas no tām ilga līdz pat trīs stundām. Lai gan aizvien vairāk cilvēku izmanto iespēju lūgt padomu pa tālruni un e-pasta formā, tomēr advokāti atzīst, ka kvalitatīvi palīdzēt cilvēkiem iespējams, tikai detalizēti iepazīstoties ar lietas materiāliem.

Bezmaksas juridiskās palīdzības dienas par godu Advokatūras dienai 19. martā organizē Latvijas Zvērinātu Advokātu padome, un tās tiek organizētas jau ceturto gadu pēc kārtas. Akcijā iesaistītie advokāti atzina, ka šogad bija vērojama lielāka iedzīvotāju interese salīdzinājumā ar citiem gadiem, turklāt vairāki apmeklētāji atzinuši, ka tieši bezmaksas advokāta konsultācijas iespēja viņus pamudinājusi sākt atrisināt atliktu juridisku problēmu.

Vislielākā aktivitāte bija novērojama Rīgā un Rīgas rajonā, bet bezmaksas konsultāciju iespējas plaši izmantoja arī pie zvērinātiem advokātiem Ogrē, Ikšķilē, Siguldā, Valmierā, Valkā, Smiltenē, Madonā, Alūksnē, Balvos, Viļānos, Daugavpilī, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Saldū, Liepājā un Ventspilī. Daži iedzīvotāji bija izvēlējušies apmeklēt advokātu uz attālām pilsētām – gan tāpēc, ka viņu apkaimē šāda palīdzība nebija pieejama, gan arī lai uzzinātu otru viedokli.

Šogad zvērināti advokāti sniedza bezmaksas konsultācijas arī vairākās ieslodzījuma vietās – Centrālcietumā, Jelgavas cietumā, Olaines cietumā un Iļģuciema cietumā. Šāda iespēja tika piedāvāta pirmo gadu, un advokāti atzina, ka pieprasījums bijis ļoti liels.

Tradīcija sniegt bezmaksas juridiskās konsultācijas Advokatūras dienas ietvaros tiek iedibināta ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju - darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai efektīvu juridisko palīdzību pēc labākas sirdsapziņas likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas