Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bezmaksas braucienu nodrošināšana vilcienos Dziesmu svētku dalībniekiem varētu izmaksāt apmēram 21 200 eiro

Bezmaksas braucienu nodrošināšana vilcienos Dziesmu un deju svētku dalībniekiem varētu izmaksāt apmēram 21 200 eiro, liecina saskaņošanai valdībā iesniegtie grozījumi Ministru kabineta (MK) Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumos.

Noteikumu grozījumos paredzēts iekļaut punktu, kas nosaka, ka Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, laika posmā no šī gada 2.jūlija līdz 10.jūlijam būs tiesības bez maksas izmantot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgas teritorijā A un B zonu ietvaros.

Grozījumu anotācijā skaidros, ka AS "Pasažieru vilciens" ir aprēķinājusi braucienu apjoma datus un prognozes, kā arī finansiālo ietekmi. Balstoties uz 2018.gada svētku datiem par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un "Rīgas satiksmes" plānotajiem satiksmes ierobežojumiem attiecīgajā laika periodā, "Pasažieru vilciens" 2023.gadā prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu 30% apmērā.

Šogad svētku norises laikā braucienu skaits A un B zonās varētu sasniegt 18 173, tādējādi ar 100% finansējuma apjomu kompensējamā summa sasniegtu 21 201 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Papildus "Pasažieru vilciens" izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai svētku laikā.

Ministru kabineta sēdes protokollēmums paredz, ka Satiksmes ministrijai (SM) sadarbībā ar Kultūras ministriju (KM) būs nepieciešams sagatavot aplēses par "Pasažieru vilciena" zaudējumiem, kas radušies, pārvadājot Dziesmu un deju svētku dalībniekus, un abām ministrijām būs nepieciešams sagatavot un līdz šī gada 1.septembrim iesniegt MK rīkojuma projektu par apropriācijas pārdali 2023.gadā no KM valsts budžeta programmas "Kultūras mantojums" uz SM budžeta programmu "Sabiedriskais transports".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas