Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bērnu uzticības tālruņa speciālisti Ziemassvētku laikā snieguši 203 konsultācijas

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 speciālisti Ziemassvētku akcijas Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs laikā bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem snieguši 203 psiholoģiskās konsultācijas, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Pavisam kopā akcija laikā saņemti 430 zvani, un zvanītāji visbiežāk runājuši par attiecību problēmām ģimenē.

Šīs akcijas laikā visvairāk sniegtas konsultācijas un psiholoģiskā palīdzība jautājumos, kas skar attiecības ģimenē. Zvanītāji meklēja palīdzību ne tikai jautājumos, kas skar bērnu un vecāku attiecības, bet arī bērnu vecāku un vecvecāku attiecības. Vairākkārt tika pārrunāti jautājumi par skolēnu sekmēm un liecībās esošajām atzīmēm. Ziemassvētku vakarā tika saņemti vairāki bērnu zvani par dāvanām. Bērni runāja arī par vientulības sajūtu, jo vecākiem jāpavada garas stundas darbā, vai arī vecāki bija devušies svinēt svētkus pie draugiem, bērnus atstājot mājās.

Tradicionālā Ziemassvētku akcija Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs ilga no 24. līdz 30.decembrim. Akciju tika rīkota, lai īpaši atbalstītu tos, kuri svētku laikā jūtas vientuļi un problēmu nomākti. Līdzšinējā Uzticības tālruņa speciālistu uzkrātā pieredze liecina, ka būtiska daļa cilvēku tieši Ziemassvētku laikā īpaši asi izjūt savas problēmas - vientulību, nesaprašanos ar citiem cilvēkiem, atstumtību, tādēļ iespēja saņemt atbalstu ir ļoti būtiska.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Uzticības tālrunim var zvanīt visu diennakti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas