Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bērnu slimnīcas fonds sniedzis atbalstu 607 Ukrainas bēgļu bērniem un ģimenēm

Bērnu slimnīcas fonda (BSF) ziedojuma kampaņā Palīdzi celties līdz novembra vidum saziedoti vairāk nekā 240 000 eiro, kas nodrošinājuši 607 Ukrainas bēgļu bērniem un ģimenēm papildu atbalstu gan veselības aprūpei, gan psiholoģiskajai un sociālajai palīdzībai, aģentūrai LETA pavēstīja BSF Komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

Iestājoties ziemai un turpinoties Krievijas uzbrukumiem Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai, bez siltuma un cilvēcīgiem dzīves apstākļiem draud palikt vismaz desmitiem tūkstošu ģimeņu ar bērniem, tostarp bērniem ar veselības problēmām. BSF norāda, ka sagaidāms, ka daudzas no šīm ģimenēm patvērumu radīs arī Latvijā, taču paņemt līdzi sev ierasto atbalsta sistēmu diemžēl nav iespējams.

Līdz ar to, lai nodrošinātu, ka Ukrainas bēgļu bērniem un ģimenēm ir pieejams nepieciešamais papildu atbalsts bērnu fiziskajai un mentālajai veselībai, Bērnu slimnīcas fonds jau kopš marta īsteno ziedojumu kampaņu “Palīdzi celties”. Šobrīd pateicoties sabiedrības atsaucībai, gan privātpersonu, gan uzņēmumu ziedojumiem, tikuši saziedoti jau 248 278 tūkstoši eiro valsts neapmaksātu medikamentu, medicīnas preču un ārstniecības pakalpojumu, kā arī sociālā un psiholoģiskā atbalsta pakalpojumu izmaksu segšanai.

Ņemot vērā, ka bēgļu bērniem un ģimenēm visbiežāk nepieciešams tieši psihoemocionālais atbalsts, kopš aprīļa BSF sadarbojas ar bērnu psiholoģi Natāliju Urusu no Ukrainas. Viņa sniedz konsultācijas Ukrainas bēgļu bērniem līdz 10 gadu vecumam un viņu ģimenēm ukraiņu un krievu valodās. 

Pateicoties ziedojumiem, Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem un sociālās iniciatīvas centrā “Common Ground” psiholoģisko palīdzību saņēmuši jau 482 bērni un ģimenes, un statistika liecina, ka aizvien vairāk bēgļu ģimeņu uzzina par šo iespēju un vēlas to izmantot. Aprīlī palīdzību saņēma 48 bērni vai viņu vecāki, bet oktobrī atbalsta saņēmēju skaits jau sasniedza 90. Atbalsts ģimenēm bijis nepieciešams gan karā pieredzēto pārdzīvojumu, pārcelšanās un jaunās vides radītās spriedzes pārvarēšanai, gan lai palīdzētu bērniem iekļauties jaunos kolektīvos, risinātu individuālas uzvedības un pašapziņas problēmas, kā arī bērniem ar īpašām vajadzībām, skaidroja BSF.

Papildus psiholoģiskajam atbalstam, BSF no ziedojumiem nodrošinājis palīdzību kopumā vēl 125 ģimenēm - ABA terapijas un logopēda nodarbību apmaksu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, transporta izmaksu kompensāciju ceļam uz un no medicīnas iestādes, valsts neapmaksātu medikamentu un speciālistu konsultāciju apmaksu, kā arī ēdināšanas pakalpojumu segšanu bērnu slimnīcas pacientiem. 

Medikamentu apmaksu palīdz segt arī sadarbības partneru AS “Sentor Farm Aptiekas” aptieku tīkls “Mēness aptieka”. Turklāt gadījumos, kad tiek meklēts atbalsts saistībā ar bērnu veselības aprūpi, BSF piedāvā ne vien finansiālu, bet arī informatīvu palīdzību.

Lai pilnveidotu atbalstu Ukrainas bēgļiem, BSF no 1.augusta īsteno Sabiedrības integrācijas fonda finansētu projektu “Psiholoģisks un emocionāls atbalsts Ukrainas bēgļu bērniem un viņu ģimenēm, aktīvi iesaistot pašus Ukrainas bēgļus – speciālistus projekta īstenošanā, kā arī brīvprātīgā darba veicējus, stiprinot sabiedrības solidaritāti un vienotību”. Viena no projekta galvenajām aktivitātēm ir animācijas īsfilmu cikla izveide “Karš Ukrainā bērna acīm”, kā izveidē ir iesaistīti 15 Ukrainas bēgļu bērni ar ģimenēm, kuri saņem psiholoģisko atbalstu pie Ukrainas psiholoģes. Projekts paredz arī ziedojumu piesaistes programmas nepārtrauktības nodrošināšanu un atbalsta sniegšanu veselības aprūpes jomā Ukrainas bēgļu bērniem ilgtermiņā.

Lai BSF arī šajā ziemā un gaidāmajā pavasarī varētu turpināt nodrošināt atbalstu Ukrainas bēgļu bērniem šeit Latvijā, sabiedrība tiek aicināta atbalstīt īpašo ziedojumu kampaņu "Palīdzi celties". Ziedot iespējams gan BSF mājaslapā www.bsf.lv, gan zvanot uz ziedojumu tālruni 90006864.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas