Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Atpazīt Latvijā ražotu produkciju veikalos svarīgi 93% iedzīvotāju

93% valsts iedzīvotāju tirdzniecības vietās ir svarīgi atpazīt Latvijā ražotos produktus, un tikai 7% aptaujāto norādījuši, ka viņiem tas nav nozīmīgi, liecina biroja Latvijas produkts un Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra aptauja.

Atbildot uz jautājumu par to, kas respondentiem ļauj atpazīt Latvijā ražotu produktu, 60% norādījuši, ka to palīdz izdarīt kāda konkrēta preču zīme, bet 55% aptaujāto arī minējuši, ka Latvijā ražotās preces atpazīst tik un tā. Savukārt 43% respondentu atzinuši, ka informācija par produkta izcelsmes valsti tiek meklēta uz tā iesaiņojuma.

Tāpat veiktās aptaujas dati parāda, ka, pēc iedzīvotāju domām, netiek pietiekami veicināts Latvijas produktu un pakalpojumu sniedzēju eksports uz ārvalstīm - to atzinuši 81% aptaujāto. Tostarp gandrīz puse respondentu - 49% - minējuši, ka, viņuprāt, publicitāte par eksportējošo Latvijas uzņēmumu veiksmes stāstiem ir pārāk maza, bet 33% aptaujāto pauduši pārliecību, ka patiesībā šādu veiksmes stāstu ir vairāk nekā par tiem ziņots.

"Uzņēmējiem būtu svarīgi padomāt par to, kā savu preci vai pakalpojumu padarīt redzamāku starp citiem un pircējs būtu informēts, ka iegādājas patiešām Latvijas produktu. Tādējādi tas palīdzētu veicināt ne tikai uzņēmuma, kas piedāvā šo preci vai pakalpojumu, bet arī valsts kopējo ekonomisko attīstību," stāsta biroja Latvijas produkts pārstāve Ieva Rozenberga.

Aptauja tika veikta no 22.-27.martam ar interneta starpniecību aptaujājot 1050 Latvijas iedzīvotājus no dažādiem reģioniem, vecumā no 18 - 66 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas