Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV vēstnieks: Mēs atbalstīsim Latviju tās lēmumos stiprināt savas aizsardzības spējas

ASV atbalstīs Latviju tās lēmumos turpināt stiprināt savas aizsardzības spējas, aģentūrai LETA uzsvēra ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails.

Viņš atzīmēja, ka Latvija teicami darbojas ne tikai tagadnes aizsardzības spēju stiprināšanā, bet nākotnes. Pēc Kārvaila paustā, ASV ir lepna būt par daļu no šiem plāniem, cik vien tas ir tās spēkos. Vēstnieks uzteica sadarbību starp Latviju un ASV ne tikai politiskā, bet arī militārā līmenī.

Taujāts, kādi mājasdarbi Latvijai ir jāizpilda, lai stiprinātu savas aizsardzības spējas, Kārvails norādīja, ka tas ir jāatstāj Latvijas valdības, Aizsardzības ministrijas un militāro ekspertu ziņā, lemjot, kādi ir labākie veidi, lai Latvija šīs spējas stiprinātu.

Runājot par to, kādu atbalstu ASV plāno sniegt Latvijai nākotnē, ASV vēstnieks sacīja, ka patlaban to ir grūti prognozēt, jo atbalsta apmērs mainās no gada uz gadu. Turklāt tas ir atkarīgs no ASV Kongresa, kas pieņem lēmumu par finansējuma pārdalīšanu.

Kārvails vērsa uzmanību uz to, ka aizvadīto gadu laikā ir palielinājies ASV atbalsts ne tikai Latvijai, bet arī Igaunijai un Lietuvai. Viņš atzīmēja, ka pērn Latvijā viesojās ASV Kongresa pārstāvji Dons Beikons un Rubens Gajego, parādot ASV apņemšanos atbalstīt Latviju.

"Nav svarīgi, vai pie varas ir republikāņi vai demokrāti, atbalsts Latvijai - vai nu ar finansējumu, vai citām sadarbības formām - ir spēcīgs un tas turpinās tāds būt," sacīja ASV vēstnieks.

Viņš skaidroja, ka norit cieša sadarbība ar Latvijas valdību, Aizsardzības ministriju, lai kopīgi lemtu un saprastu, kā labāk izmantot līdzekļus, ko ASV nodrošina aizsardzības vajadzībām.

LETA jau rakstīja, ka 2022.gadā ASV Kongress piešķīra 180 miljonu ASV dolāru Baltijas valstu aizsardzības spēju uzlabošanai.

Papildus ikgadējam atbalstam pērn ASV valdība Latvijai piešķīra vēl aptuveni 200 miljonus ASV dolāru drošības palīdzības un drošības sadarbības finansējumam, tostarp vairāk nekā 145 miljonu ASV dolāru apmērā ārvalstu militārajam finansējumam, lai stiprinātu Latvijas drošību un militāro savietojamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas