Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arī šogad rīko akciju Ar velo uz darbu

19. septembrī daudzās Eiropas pilsētās par svarīgāko transporta līdzekli kļūs velosipēds, sniedzot iedzīvotājiem iespēju, darba dienu savā pilsētā pavadīt ievērojami mazākos satiksmes sastrēgumos un ar mazāku gaisa piesārņojumu.

Arī Latvijas iedzīvotāji aicināti iesaistīties pozitīvajā akcijā Ar velo uz darbu (Bike to Work), otrdienas rītā uz darbavietu braucot ar velosipēdu. Savukārt uzņēmumi un iestādes rosināti mudināt darbiniekus piedalīties pasākumā un parūpēties par viņu divriteņiem, vēsta pasākuma rīkotāji Latvijā.

 

Akcija Ar velo uz darbu kļuvusi par neatņemamu Eiropas Mobilitātes nedēļas (EMN) aktivitāti, kas ik gadu norisinās no 16. līdz 22. septembrim,. Šogad EMN vērsta uz gudrāku, videi draudzīgāku un pārdomātāku pārvietošanos pilsētā. Tas paredz dažādot ikdienas pārvietošanās paradumus, izmantojot velosipēdus, elektromobiļus, skrituļdēļus, skrejriteņus, kā arī ikdienas gaitās doties ar kājām vai sabiedrisko transportu. Īpašs uzsvars likts uz transporta līdzekļu koplietošanu, piemēram, kopīga kolēģu došanās uz darbu ar vienu transporta līdzekli.

Gan kampaņas laikā, gan arī pirms tam pašvaldības, nevalstiskās organizācijas (NVO) un uzņēmumi tiek aicināti rīkot Ar velo uz darbu dienu un citus dažādus videi draudzīgu pārvietošanos veicinošus pasākumus un reģistrēt tos kampaņas tīmekļa vietnē līdz 7. septembrim.

Vairāk informācijas par dalību EMN, nolikums, vadlīnijas un piemēri pasākumu organizēšanai atrodami šajā lapā. Pasākumu un noderīgāko infrastruktūras uzlabojumu autori tiks sveikti svinīgā pasākumā 22.septembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Savukārt radošākie pasākumu veicēji tiks cildināti visas Eiropas Savienības mērogā.

Rīgā akcijas Ar velo uz darbu rīkotāji aicina velobraucējus 19. septembrī no plkst. 7 līdz 12 pulcēties pie Brīvības pieminekļa, kur riteņbraucējiem tiks piedāvāta bezmaksas veloapkope, dzērieni u.c.

EMN un nacionālo konkursu organizē SIA Prospero sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Aktuālā informācija par EMN pasākumiem un videi draudzīgu pārvietošanos atrodama Gudro pilsētnieku Facebook vietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas