Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī pret Covid-19 vakcinētām kontaktpersonām ārkārtējās situācijas laikā jāievēro karantīna

Ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 sasirgušo kontaktpersonām arī gadījumā, ja tās ir vakcinētas, ir jāievēro karantīna, žurnālistiem pavēstīja Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane.

Līdz šim šādā gadījumā vakcinētajām inficēto kontaktpersonām bija septiņu dienu laikā jāveic Covid-19 tests simptomu gadījumā.

Feldmane uzsvēra, ka tas attiecināms tieši uz cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar inficētu personu. "Ja ģimenē ir kontaktpersona, piemēram, ir bērns, kurš izglītības iestādē kontaktējies ar citu inficēto, tad, protams, vecākiem mājas karantīna nav jāievēro - tikai pēc kontakta ar inficētu cilvēku," skaidroja Feldmane.

Kontaktpersona Covid-19 gadījumā ir persona, kurai ir bijis viens vai vairāki no šādiem augsta inficēšanās riska kontaktiem - tiešs kontakts ar Covid-19 inficētu personu divu metru attālumā ilgāk par 15 minūtēm 24 stundu laikā (tostarp atkārtoti kontakti, kas summāri ilgst vairāk par 15 minūtēm), fizisks kontakts ar Covid-19 inficētu personu (piemēram, rokasspiediens), tieša saskare ar Covid-19 inficētas personas izdalījumiem (piemēram, personai klepojot), atrašanās slēgtā vidē (piemēram, mājsaimniecībā, klasē, sanāksmju zāle vai slimnīcas uzgaidāmā telpa) vai braukšana kopā ar Covid-19 inficētu personu ilgāk par 15 minūtēm vienā transportlīdzeklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas