Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ar Ministru kabineta balvu godina Latvijas izcilākās personības

Ceturtdien svinīgā ceremonijā Ministru kabinetā valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) un ministri pasniedza Ministru kabineta balvas 2011. gadā par izcilu veikumu Latvijas attīstībā saņēma Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, selekcionārs Jānis Rukšāns, kinorežisors Jānis Streičs, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Fizikālorganiskās ķīmijas laboratorijas vadītājs Edvards Liepiņš un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis, portālu Diena.lv informēja Ministru kabineta pārstāve Zane Šadre.

Šīs personas saņem gan goda diplomu, gan 5000 latu lielu naudas balvu.

Viens no apbalvojuma saņēmējiem bija Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs. V.Dombrovskis savā uzrunā uzsvēra: "Okupācijas muzejs ir mūsu tautai īpaša vieta. Tas atgādina par mūsu valsts 20. gadsimta vēstures traģisko posmu, kas ietekmēja visu Latvijas iedzīvotāju likteņus. Darbs, ko veic Okupācijas muzeja biedrība un tās vadītājs Valters Nollendorfs ir ļoti nozīmīgs, jo vēl joprojām pastāv spēki, kas turpina ignorēt un noliegt Latvijas okupācijas faktu. Tādēļ ir jāturpina skaidrošanas un informēšanas darbs, lai izgaismotu šo vēstures posmu un tas neizdzēšams saglabātos pasaules atmiņā."

Ministru kabineta balvu saņēma arī Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, selekcionārs Jānis Rukšāns par nozīmīgu ieguldījumu selekcijas darbā un sīpolpuķu kolekciju veidošanā, kā arī Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē.

Balva tika pasniegta arī kinorežisoram, scenāristam, aktierim, gleznotājam, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklim Jānim Streičam par izcilu devumu Latvijas kultūrā, profesionālā un mākslinieciskā līmenī risinot nacionālo tēmu kinomākslā, kā arī aktīvu darbību, izstrādājot koncepcijas valsts prioritāro programmu Letonika un Nacionālā identitāte īstenošanai.

Balva tika piešķirta arī Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Fizikālorganiskās ķīmijas laboratorijas vadītājam, Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes profesoram habilitētajam ķīmijas doktoram Edvardam Liepiņam par jaunas ar kodolmagnētiskās rezonanses spektroskopiju saistītas zinātnisko pētījumu jomas iedibināšanu Latvijā un Kodolmagnētiskās rezonanses centra izveidošanu.

Ministri apbalvojumu pasniedza arī Rundāles pils muzeja direktoram Imantam Lancmanim par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Rundāles pils muzeja izveidošanā, vēsturiskā mantojuma izpētē un saglabāšanā.

Ministru kabineta balvas laureātu vidū kopš 1995. gada ir Latvijas Nacionālās Operas solists Kārlis Zariņš, režisore Laila Pakalniņa, mākslinieks Ilmārs Blumbergs, gleznotāja Džemma Skulme, diriģents Andris Nelsons, komponists Raimonds Pauls, kordiriģenti Sigvards un Gido Kokari, vijolniece Baiba Skride, pianists Vestards Šimkus, režisors Alvis Hermanis, rakstnieks Zigmunds Skujiņš, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, koris Kamēr, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra vadītājs Romans Lācis, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis, Rīgas 1.slimnīcas galvenā māsa Sandra Lapiņa un citi.

Par Ministru balvas piešķiršanu ik gadu lemj Ministru kabinets, savukārt balvas kandidātus nosaka Apbalvošanas padome. Ierosinājumus par Ministru kabineta balvu var iesniegt Ministru prezidents, ministri, pašvaldību vadītāji, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis vai citu nevalstisko institūciju vadītāji.














Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas