Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aptauja: Vairums darba devēju neesot ieinteresēti darbinieku kvalifikācijas celšanā

Vairāk nekā puse jeb 56% aptaujāto respondentu uz jautājumu, vai darba devējs ir ieinteresēts darbinieku kvalifikācijas celšanā, atbildējuši noraidoši, turklāt 44% aptaujāto apgalvo, ka darbavietā vispār nav apspriesta tēma par iespēju apmeklēt kvalifikācijas celšanas kursus, liecina speciālistu darba portāla cvmarket.lv veiktā aptauja, kurā piedalījās 348 respondenti.

Savukārt 12% atbild, ka kvalifikācijas celšana darba vietā nenotiek, jo darbiniekam pašam ir jāsedz kursu maksa.

Tomēr 41% respondentu uz minēto jautājumu atbildēja apstiprinoši. No tiem 20% respondentu darbavietās notiek darba devēja apmaksāti kursi un individuālas apmācības, 12% var piedalīties dažādās uzņēmuma iekšējās apmācībās, bet 9% respondentu vienmēr ir pieejami dažādi materiāli un pašapmācību platformas interneta vidē.

Kā norāda cvmarket.lv pārstāvis Kristaps Kolosovs, ikviena uzņēmuma konkurētspēju nosaka arī darbinieku kvalifikācija, līdz ar to arī spēja pielāgoties jaunām inovācijām nozarē, ko uzņēmums pārstāv. Tādēļ aizvien biežāk darba devēji uzņēmuma pastāvēšanas un attīstības mērķus saista ar darbinieku izglītošanu.

"Kvalifikācijas celšana ir apmācības, kuru laikā darbinieks iegūst, uzlabo vai paplašina zināšanas un iemaņas, kas nepieciešamas viņa amatā. Darba devējam, kā nosaka Darba likums, ir pienākums segt kvalifikācijas celšanai nepieciešamo kursu maksu, jo darbinieks iegūtās zināšanas praktiski pielietos darba devēja labā," norāda Kolosovs.

Savukārt pagājušajā gadā publicētais Lielbritānijas parlamenta Biznesa, inovāciju, darba prasmju un izglītības komiteju veiktais pētījums pierāda, ka regulāra darbinieku kvalifikācijas celšana palielina uzņēmuma produktivitāti par vairāk nekā 20%. Ņemot vērā aptaujas rezultātus, tikai 41% Latvijas darba devēju cenšas nodrošināt vismaz 20% produktivitātes paaugstināšanos. Tāpat pētījuma veicēji nonākuši pie secinājuma, ka mācībām ir lielāka pozitīvā ietekme uz darbinieku, ja kursi atbilst moderniem mācīšanās principiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas