Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aptauja: Katrs desmitais strādā arī atvaļinājuma laikā

Katrs desmitais jeb 9% strādājošo turpina strādāt arī atvaļinājuma laikā, savukārt kā galvenais šīs parādības iemesls tiek minēts liels darba apjoms, uz ko norādījuši 37% aptaujāto, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia veiktās aptaujas rezultāti.

Liela daļa strādājošo - 42% - atvaļinājumu bauda, atpūšoties Latvijā, katrs piektais jeb 20% atvaļinājumu izmanto ceļošanai ārzemēs, 25% atpūšas gan Latvijā, gan ārzemēs, bet 9% respondentu atvaļinājuma laikā turpina strādāt, aģentūru LETA informēja CV-Online Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Respondenti, kuri norādīja, ka atvaļinājumā laikā turpina strādāt, visbiežāk - 37% - minēja, ka to dara lielā darba apjoma dēļ, bet 35% norādījuši, ka tā ir viņu pašu iniciatīva.

Savukārt 12% atklāja, ka atvaļinājums viņu darbavietā ir tikai formalitāte - tiek izmaksāta atvaļinājuma nauda, bet jāstrādā tik un tā. Toties 6% apgalvo, ka strādāt atvaļinājumā viņus piespiež darba devējs.

Tikai 13% respondentu atklāja, ka vasaras mēnešos viņu darbavietās tiek pielāgots darba laiks, bet 81% norādīja, ka darba laiks paliek nemainīgs.

CV-Online Latvia veiktā aptauja norisinājās no 12. līdz 25.jūlijam, kopumā aptaujājot 1712 respondentus vecumā no 18 līdz 55 un vairāk gadiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas