Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Apstiprināta Latvijas valsts mežu pagaidu padome

Piektdien VAS Latvijas valsts meži (LVM) akcionāru sapulcē apstiprināta kompānijas pagaidu padome, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Pēc ministrijā paustā, LVM padomē iecelta Zane Driņķe, Mārtinš Gaigals, Sintija Ķikste, Mārtiņš Līdums un Edvīns Zakovics.

ZM atzīmē, ka Driņķe ir biznesa augstskolas "Turība" profesore ar kompetencēm budžeta plānošanā, personālvadībā, stratēģisko plānu izstrādē un vadībā, kā arī kvalitātes vadības sistēmas pilnveidē un kontrolē.

Gaigals ir meža nozares stratēģijas un investīciju plānošanas eksperts. Tāpat viņš pārzina uzņēmumu attīstības procesu virzību, inovatīvu ideju ieviešanu un datu apstrādi.

Ķikstei ir kompetence starptautiskajā sadarbībā un publiskā iepirkuma procesa plānošanas, vadīšanas un uzraudzības jautājumos.

Savukārt Līdums ir meža nozares eksperts ar pieredzi iestāžu vadības jautājumos, meža nozares normatīvajā regulējumā un kompetencēm meža nozares zinātnisko un izglītības jautājumu integrēšanā uzņēmuma darbībā.

Zakovics, kā informē ZM, ir meža nozares profesionālis ar ilggadīgu pieredzi gan mežsaimniecības ražošanas procesu pārvaldībā, gan korporatīvajā vadībā.

Ministrijā uzsver, ka LVM ir viens no lielākajiem valstij piederošajiem uzņēmumiem, tāpēc uzņēmuma darbībā nedrīkst pieļaut pārrāvumu un atstāt to bez stratēģiskā uzrauga.

Jau ziņots, ka no amata atkāpušies visi LVM padomes locekļi.

Tostarp pirmais pirms aptuveni divām nedēļām atlūgumu iesniedza Kaspars Ozoliņš. Publiskā paziņojumā par atkāpšanos Ozoliņš skaidroja, ka viņa kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu pildīšana uzņēmumā turpmāk neesot iespējama.

Šīs nedēļas pirmajā pusē atlūgumus uzrakstīja arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš, savukārt ceturtdien, 2.martā, atlūgumu iesniedza arī padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

ZM valsts sekretārs Raivis Kronbergs aģentūrai LETA norādīja, ka jau pēc Ozoliņa atkāpšanās no amata pirms aptuveni divām nedēļām tika meklēti kandidāti padomes locekļa amatam un pieteikumu bija pietiekami daudz, lai būtu iespējams nokomplektēt pagaidu padomes sastāvu.

Viņš arī uzsvēra, ka tā būs tikai pagaidu padome, bet nākamnedēļ ZM rakstīs vēstuli Valsts kancelejai ar lūgumu izsludināt publisku konkursu uz padomes locekļu amatiem.

Tāpat vētīts, ka LVM apgrozījums 2022.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 566,577 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās divas reizes - līdz 258,485 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas