Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aprīļa pirmā dekāde Latvijā - divreiz mitrāka un 1,6 grādus vēsāka par normu

Aprīļa pirmajās desmit diennaktīs nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedza 27,5 milimetrus jeb 198% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Visvairāk nokrišņu - 52,9 milimetri - bija Pāvilostā, bet vismazāk lija un sniga Krāslavas novada Piedrujā, kur nokrišņu daudzums nepārsniedza 7,8 milimetrus.

Vidēji Latvijā aprīļa pirmajā dekādē bija 5,7 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Bauskā, Madonā, Siguldā, Skrīveros un Jēkabpilī bija septiņas šādas diennaktis, bet vismazāk to bija Dagdā - trīs diennaktis.

Vidējā gaisa temperatūra bija +2,3 grādi jeb 1,6 grādi zem dekādes normas. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta 1.aprīlī Zosēnos, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -10,5 grādiem, savukārt maksimālā gaisa temperatūra bija +15,1 grāds 7.aprīlī Daugavpilī.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums aprīļa pirmajā dekādē bija 73% - no 65% Daugavpilī līdz 78% Kolkā, Liepājā, Pāvilostā, Stendē un Ventspilī.

Visstiprākās vēja brāzmas - 27,5 metri sekundē - tika novērotas 4.aprīlī Liepājā.

Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem arī mēneša otrā dekāde Latvijā gaidāma aukstāka nekā ierasts, savukārt aprīļa beigās gaisa temperatūra varētu svārstīties ap normu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas