Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijas teritorijā

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtina aizputinājumi un apledojuma veidošanās. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču brāzmainā vēja un puteņa laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas. Iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts ceļi.

Pūš brāzmains vējš, vietām sniegs, slapjš sniegs un lietus. Gaisa temperatūra no -10ºC līdz +2ºC.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ainažu, Siguldas, Valmieras, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Vietām snieg, putina un līst lietus. Brauktuves sniegotas un apledojušas. Ceļš tiek tīrīts un kaisīts ar pretslīdes materiāliem.

Arī Liepājas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, izņemot posmā Grobiņa - Liepāja. Vietām līst lietus un veidojas apledojums. Brauktuves, kur tas ir nepieciešams, tiek tīrītas un kaisītas.

Pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem sniegs, putenis un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā Latvijā. Autoceļi sniegoti un vietām apledojuši, brauktuves tīra un kaisa. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa beigām netiek garantēta.

Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Plašāku un detalizētu informāciju par braukšanas apstākļiem un autoceļu ziemas uzturēšanas klasēm un prasībām iespējams iegūt interneta vietnēs www.lvceli.lv, www.celugids.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas