Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ANO komisārs: Demokrātija Venecuēlā ir knapi dzīva

ANO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Zeids Raads al Huseins trešdien brīdinājis, ka demokrātija Venecuēlā ir knapi dzīva, un apšaubīja, vai tā vispār vēl funkcionē.

Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro ievēlēja tauta, sacīja Huseins, bet piebilda, ka Venecuēlas valdības nesenās darbības liek domāt, ka tās atliekas no demokrātijas, ka vēl bija dzīvas Venecuēlā, tiek piebeigtas pavisam.

Komentējot Francijas prezidenta Emanuela Makrona otrdien pausto viedokli, ka Maduro veido diktatūru, Huseins sacīja, ka Venecuēlā ir vērojama demokrātiskās dzīves erozija.

"Tai jābūt knapi dzīvai, ja tā vispār ir dzīva," sacīja ANO komisārs.

Huseina birojs nule kā publicējis jaunu ziņojumu, kurā secināts, ka Venecuēlas varasiestādes īsteno represīvu politiku, lai apspiestu mēnešiem ilgos protestus valstī.

Venecuēla ir ieslīgusi smagā ekonomiskajā krīzē un to pārņēmuši plaši protesti, kuru dalībnieki apsūdz Maduro centienos noturēties pie varas ar jebkuru nedemokrātisku līdzekļu palīdzību.

Sadursmēs starp demonstrantiem un režīma drošības spēkiem šogad gājuši bojā jau gandrīz 130 cilvēki.

"Vispārēja un sistemātiska pārmērīga spēka izmantošana demonstrāciju laikā un protestētāju un politisko oponentu patvaļīgās aizturēšanas liecina, ka tās nebija atsevišķu amatpersonu nelegālas darbības," norādīja Huseins.

Pārkāpumu apmērs liecina, ka pastāv politika, kuras mērķis ir apspiest politiskos disidentus un iedvest bailes sabiedrībai, lai pārtrauktu demonstrācijas uz venecuēliešu tiesību un brīvību rēķina, norādīja komisārs.

Viņš uzsvēra, ka Venecuēlas valdībai jānodrošina pienācīga un neatkarīga izmeklēšana par cilvēktiesību pārkāpumiem, kuros apsūdzēti drošības spēki, valdības atbalstītāju grupas un bruņojušies protestētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas