Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aizvadītajā nedēļā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 62,2 %

Aizvadītajā nedēļā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 62,2%, un arvien vairāk Covid-19 pacientu nonāk slimnīcās, aģentūru LETA informēja liecina Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

No visiem veiktajiem testiem 56% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 44% veikti pārējiem iedzīvotājiem. No pozitīvajiem Covid-19 gadījumiem 13% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 87% tika konstatēti pārējā sabiedrības daļā.

No visiem skrīningā atklātajiem inficētajiem 64,1% epidemiologu aptaujas laikā atklāja, ka ir novēroti saslimšanas simptomi. Tādēļ SPKC aicina vecākus rūpīgi izvērtēt bērnu veselības stāvokli un, ja bērnam ir klepus, iesnas, slikta pašsajūta, paaugstināta temperatūra vai citas slimības pazīmes, nepieļaut bērna došanos uz izglītības iestādi.

Pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti vidēji 20 378 testi un atklāti vidēji 979 jauni gadījumi. Šis ir otrais vēsturiski lielākais vienas nedēļas laikā jaunatklāto inficēto iedzīvotāju skaits. Vēl lielāka saslimšana ar Covid-19 vienas nedēļas laikā fiksēta tikai 2021.gada janvāra pirmajā nedēļā.

Saslimstības pieaugums ir visās vecuma grupās, īpaši izteikts vecuma grupā 10-14 gadi. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients?(R) aizvadītājā nedēļā pieaudzis līdz 1,38. Nedēļu iepriekš tas bija 1,21. Tas liecina par infekcijas slimības izplatīšanos sabiedrībā, ko esošie drošības nosacījumi nespēj būtiski ierobežot.

No visiem aizvadītajā nedēļā konstatētajiem jaunajiem saslimšanas gadījumiem 5485 cilvēki nebija vakcinēti pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeiguši, kas kopumā ir 80% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem, savukārt 1371 cilvēks bija vakcinēts, kas ir 20% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem.

Salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju vakcinēto un nevakcinēto/daļēji vakcinēto cilvēku vidū, nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta 2,9 reizes biežāk, nekā pilnībā vakcinētiem.

Jau ziņots, ka Latvijas ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietots 51 ar Covid-19 inficēts pacients, astoņi no tām izrakstīti, līdz ar to kopumā patlaban stacionāros ārstējas 585 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 526 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 59 - ar smagu slimības gaitu.

Svētdien Latvijā reģistrēti 479 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par diviem Covid-19 pacientu nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādījās aizvadītās diennakts laikā ir pieaudzis no 585,3 gadījumiem līdz 600,6 uz 100 000 iedzīvotāju. Augstāks kumulatīvais rādītājs Latvijā ir bijis vērojams tikai iepriekšējās ziemas Covid-19 viļņa "pīķa laikā" janvārī, kad tas no 30.decembra līdz 23.janvārim svārstījās virs 600, bet dažās dienās pietuvojās 700.

No visiem svētdien reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem 359 saslimušie bijuši nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 120 bija vakcinējušies.

Aizvadītajā diennaktī viens no mirušajiem Covid-19 pacientiem bija vecumā no 70 līdz 79 gadiem, bet otrs - vecumā no 80 līdz 89 gadiem.

Pagājušajā diennaktī Latvijā kopumā veikti 5242 Covid-19 izmeklējumi, bet pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 9,1%.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 162 120 cilvēkam, bet miruši 2743 ar šo slimību sasirgušie.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits sasniedzis 11 371 personas, savukārt pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas