Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Āboltiņa par premjera amata kandidātiem: Visus politiķus, kuru vārdi izskanējuši, metās saplosīt publiskajā telpā

Lozungu un ultimātu politika neveicina ātru vienošanos par jauno valdību un sarunu par darāmajiem darbiem, uzskata Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņai sestdien bijusi telefonsaruna ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un arī Valmieras mēru Jāni Baiku (Valmierai un Vidzemei). Prezidents norādījis, ka Baiks vairs netiekot uzskatīts par kandidātu uz premjera amatu, savukārt Baiks esot sacījis, ka šī situācija uzskatāma par sava veida pārpratumu un viņš vēloties turpināt strādāt Valmierā.

Turpmākie prezidenta soļi saistībā ar valdības veidošanu sagaidāmi pēc viņa atgriešanās no komandējuma Zviedrijā, kur viņš būšot līdz otrdienai. Tāpēc arī Vienotības valdes sēde pirmdien, 11.janvārī, nenotiks, informēja Āboltiņa, piebilstot, ka sanāksme notiks citā dienā.

Vērtējot valdības veidošanas procesu kopumā un to, vai tas nav pārāk ieildzis, Vienotības līdere pauda, ka "lozungu un ultimātu politika" neveicina ātru vienošanos. Tas arī neveicina politiķu vēlmi piekrist kandidēt uz premjera amatu. Visus politiķus, kuru vārdi izskanējuši, metās saplosīt publiskajā telpā, sacīja Ābotliņa.

Kā norāda Āboltiņa, partneri ar izdomātiem ieganstiem nepiekrituši Vienotības piedāvājumam, kas atbilstu demokrātijas principam, proti, ka partija premjera amatam virza tās vadītāju. Rezultātā ir uzvarējusi lozungu un ultimātu politika, sacīja Vienotības līdere.

Kā ziņots, Baiks nolēmis atteikties kandidēt uz Ministru prezidenta amatu.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei!" iepriekš norādīja Valmieras mērs.

Jau ziņots, ka pēc Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Kā iespējamais kandidāts iepriekš tika minēts Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Iepriekš pēc neformālām sarunām ar Valsts prezidentu finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) atteicās no iespējas kļūt par valdības vadītāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas