Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tele2: Turpina samazināties kustība uz Rīgas centru

Mobilo sakaru operatora Tele2 dati liecina, ka turpina pieaugt to Latvijas iedzīvotāju skaits, kas maina savus paradumus Covid-19 pieaugošās izplatības un ar to saistīto ierobežojumu dēļ. Pēc mobilo sakaru patēriņa var novērot, ka, sākot no oktobra sākuma līdz pat šim brīdim, turpina samazināties kustība no Rīgas mikrorajoniem un piepilsētām uz Rīgas centru. Arī lielveikalus iedzīvotāji apmeklē retāk, ko apliecina tajos veikto zvanu skaita pakāpeniskais kritums par aptuveni 30%.

"Pēc mobilo sakaru patēriņa datiem redzam, ka ārkārtējās situācijas valstī laikā turpinās samazināties cilvēku kustība. Arvien mazāk cilvēku dodas no Rīgas mikrorajoniem un piepilsētām uz Rīgas centru, mobilo datu patēriņam samazinoties par 30%. Līdzīgs kritums ir arī lielveikalos veikto zvanu skaitam. Strauji pieaugošais Covid-19 saslimušo skaits, kā arī arvien jauni ierobežojumi un valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, liek iedzīvotājiem pārskatīt un mainīt savus ieradumus," saka Tele2 komercdirektors Raivo Rosts.

"Vienlaicīgi gan jāatzīmē, ka šoruden iedzīvotāji pakāpeniskāk, vairs ne tik strauji maina savus paradumus, salīdzinot ar pavasari. Šobrīd joprojām mobilo sakaru patēriņš lielveikalos un cilvēkiem pārvietojoties no Rīgas kaimiņu novadiem uz galvaspilsētas centru nav nokrities līdz līmenim, kāds tas bija pavasarī."

Uzņēmumā atzīst, ka straujāku kritumu cilvēku pārvietošanās paradumos varētu pieredzēt šonedēļ, jo Covid-19 izplatības dēļ 12 pašvaldībās būs stājušies spēkā stingrāki ierobežojumi un no šodienas visā valstī skolās vienam audzēknim būs jānodrošina trīs kvadrātmetru liela platība, kas iespējams daudzās izglītības iestādēm nebūs iespējams, attiecīgi pieaugs to mācību iestāžu skaits, kas mācības organizē attālināti. Arī ārkārtīgi straujais koronavīrusa saslimušo skaita pieaugums pagājušajā nedēļā cilvēkiem var likt būt vairāk piesardzīgiem un retāk doties ārpus mājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas