Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sadales tīkls drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi plūdu zonās

AS Sadales tīkls seko līdzi situācijai plūdu zonās un drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi bīstamajās teritorijās, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Sadales tīkla" speciālisti seko līdzi ūdenslīmenim un situācijai elektrotīklā. Konstatējot bīstamību, applūdušās teritorijās iedzīvotāju drošības labad uz laiku var tikt pārtraukta elektroapgāde - līdz brīdim, kad iekārtas atkal būs drošas ekspluatācijai.

Iestājoties atkusnim, upēs paaugstinās ūdenslīmenis - applūst palienes un zemākas vietas, iespējama arī plašāku teritoriju applūšana, kas var skart arī dzīvojamās ēkas.

Tāpēc uzņēmums atgādina par individuāliem drošības pasākumiem, tostarp ir svarīgi pēc iespējas parūpēties, lai mitrumā nenonāk personīgās elektroierīces un elektroinstalācija.

Lielākie plūdu draudi saskaņā ar Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju ir Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Zeļķiem. Tur ir izsludināts sarkanais plūdu brīdinājums un iespējama plaša teritoriju applūšana.

"Sadales tīkls" atgādina - ja aculiecinieki pamana applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus - nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai "Sadales tīklam" uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas