Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rixport īpašnieki vērsušies starptautiskā arbitrāžā ar prasību pret Latvijas valsti

SIA Rixport, kas savulaik pie lidostas Rīga plānoja būvēt biroju un konferenču telpu kompleksu, īpašnieki vērsušies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti saistībā ar apbūves ieceri lidostā Rīga, liecina informācija centra mājaslapā.

Prasību iesnieguši Rixport īpašnieki - Norvēģijas uzņēmumi EBO Invest, Rox Holding un Staur Eiendom. Rixport 2000.gadu otrajā pusē vēlējās izveidot modernu un konkurētspējīgu lidostas viesnīcu, realizēt biroju un konferenču telpu kompleksa projektu, taču iecere netika īstenota.

Rixport pie projekta neveiksmēm vainoja lidostu Rīga - ieceri neesot bijis iespējams īstenot pastāvīgi mainīgo lidostas plānu un nosacījumu dēļ. Rixport jau bija vērsies tiesā pret lidostu par vairāk nekā 25 miljonu eiro piedziņu, bet tiesa prasību noradīja, vienlaikus apmierinot lidostas Rīga pretprasību par parāda un līgumsoda 3,7 miljonu eiro apmērā piedziņu no Rixport.

Tagad Rixport īpašnieki vērsušies ICSID. Prasība reģistrēta 6.decembrī, atbildētāja statusā ir Satiksmes ministrija (SM).

Ministrijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda investīciju prasība ir saņemta un, pamatojoties uz Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) doto uzdevumu, SM sākusi darbības, lai nodrošinātu valsts interešu aizsardzību un pārstāvību ierosinātajā šķīrējtiesas procesā.

Savukārt lidostas Rīga pārstāvji norādīja, ka uzņēmumam nav tiesiska pamata sniegt komentārus par konkrētās lietas apstākļiem, ņemot vērā, ka lidosta nav uzskatāma par pusi izskatāmajā strīdā.

Rixport reģistrēts 2006.gada martā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 999 800 eiro, bet īpašnieki - Norvēģijas uzņēmumi EBO Invest, Rox Holding un Staur Eiendom.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas